BBC One’ın doğa show’u “Vahşi doğada gözlem”, iki uzaktan kumandalı robot timsah tasarımı ve üretimi yapmak üzere bir robot firması ile iş birliği yaptı. Biyolojik olarak bilgi yüklenmiş olan robotlar kullanan ekip, sürüngen yaratığın hareketlerini motor, alüminyum, karbon fiber ve latex (kauçuk ham maddesi) su geçirmez takımlardan yapılan robotlar üzerinde oldukça benzer şekilde yeniden canlandırdı. Robo-sürüngenler (bir timsah modeli ve bir monitör-kertenkele (varanus indicus)) hayvanların adım adım gezindikleri vahşi doğa üzerinde çalışma yapmak üzere kullanılacaklar.
Bununla birlikte ‘Hyperloop One’ ekibi bu video ile manyetik olarak havalandırılan eğitim prototipinin gerisinde yatan teknolojiyi canlandırdılar. Videoda 105 pound (yaklaşık 47 kg) ağırlığındaki bir quadcopter’in (dört pervaneli uçan araç), bakır bir levha üzerine yerleştirilmiş ve bağımsız olarak güçlendirilmiş dörtlü mıknatıs kullanılarak nasıl uçurulabildiği demonstre ediliyor. Mıknatıslar yeterince hızlı dönerlerse alanlar birbirlerine karşı yeterince sert bir şekilde basınç yaparlar ve böylece kalkış gerçekleşir. Projenin olumsuz tarafı, sistemin yüksek miktarda atık ısı üretmesi. Dolayısı ile üzerinde çalışılacak bazı detaylar hala mevcut.
Ve son olarak; Rubik Küp’ünü çözemeyenler, legolardan yapılmış Raspberry-Pi robotu biçiminde oldukça kullanışlı bir hileye sahip olabilirler. Bu robot bulmacayı 2 dakikanın altında bir sürede çözebiliyor.
[irp posts=”6437″ name=”Sıcaklık değişimlerini algılayan yapay deri”]