Üreticiliğinizi arttıracak en iyi Chrome eklentileri-1

Date:

Google Chrome uyumlu en kullanışlı eklentiler

Web tabanlı araç ve servislerin artışı sayesinde bugünlerde çoğumuz çalışmalarımızı tarayıcılar üzerinde gerçekleştiriyoruz. Bu nedenledir ki tarayıcılar bizim ana üretim merkezimiz olma özelliğini taşıyorlar.

Google Chrome kıyas götürmez bir şekilde kullanılan en popüler tarayıcı. Tarayıcımıza ek fonksiyonlar entegre eden çok sayıda eklentileri destekleyen Chrome, bu yönüyle de öne çıkıyor. Kısa zamanda daha çok iş yapabilmenize imkan sağlayan bu eklentilerden çok sayıda mevcut. Böylece desteklenmeyen uygulamalarla harcayacağınız sistem kaynaklarından daha az harcamak suretiyle işinizi yapabilir, iş akışınıza daha uygun uygulamaları bu vesileyle kullanabilirsiniz.

Notlar alabileceğiniz, günlük planlarınızı yapabileceğiniz, e-posta gelen kutunuzu düzenleyebileceğiniz, profesyonelce araştırmalar yapabileceğiniz ve en önemlisi bütün bunları işinizle ilgili sayfaları kapatmadan yapabileceğiniz bazı eklentileri sizler için derledik.

Not : Her ne kadar bu eklentiler Chrome için dizayn edilmiş olsalar da, aynı zamanda Opera ile birlikte de kullanabilirsiniz.

Haydi derine dalalım!

Yazım ve not alma araçları

Rapor yazarken, bir makale taslağı hazırlarken, ya da dersinizi takip ederken elinizin altında olacak bir not alma aracının varlığı sizi oldukça memnun edecektir.

Not almak ve yapılacaklar listesi hazırlamak için Google Keep 

Bir gazeteci olarak not alma aracı mahiyetinde bir sürü eklenti kullandım. Fakat geçtiğimiz yıl Google Keep’te karar kıldım. Eklenti oldukça hızlı, makineyi kasmayan ve tam olarak ihtiyacım olan şeyi gerçekleştiren bir yapıya sahip. Notlarınızı tarayıcınız üzerinde sadece birkaç tıklama ile hızlıca alabilirsiniz.

Evernote ve Microsoft OneNote gibi alternatifleri arasında Keep’i tercih ediyorum zira daha derli toplu ve aklımdan geçenleri kolaylıkla not düşmek için daha iyi odaklanma imkanını yakalayabiliyorum. Diğer uygulamalarda yığınla yazı biçimi özellikleri ve geniş bir not alma kompozisyonu mevcut. Bu da kafamın dağılmasına sebebiyet veriyor.

Bu demek değil ki Keep sıradan bir uygulama. Eklenti herhangi bir sayfadaki görüntü ve metinleri ya da sayfanın bütününü kaydetmenize, ve bunlara notlar eklemenize imkan veriyor. Yazacak bir yığın şeyiniz varsa, yazılarınızı, hazırlayacağınız listeleri ve ajandanızı not edebileceğiniz bu tam teşekküllü uygulamayı her zaman için devreye sokabilirisniz.

Son olarak belirtmek isterim ki uygulama, açık olan ayrı bir sekme ile beraber küçük bir pencerede açılıyor. Böylece çalışmanızı rahatça yapabiliyorsunuz.

→ Google Keep

Beyin fırtınası için ‘Papier’

Papier, herhangi bir masaüstü uygulamadan daha kolay ulaşılabilir olması hasebiyle puan toplayan, son derece basit bir not alma aracı.

Eklentiyi kurduktan sonra yeni bir sekme açtığınızda bir tık mesafede olan not defteriniz karşınıza çıkacak. Program çalışmanızı otomatik olarak kaydeder, bazı temel düzenlemeler yapmanıza olanak tanır ve klavye kısa yol tuşlarını destekler. Artı olarak dikkatinizi dağıtacak bir keşmekeşlik de söz konusu değildir. Göreceğiniz tek şey notlarınızı almaya hazır, parlak beyaz ya da daha hoş bir görüntüsü olan gece modunda çalışan boş bir sayfadır.

Her ne kadar özellikleri itibariyle basit gibi görünse de Papier, neredeyse görünmez arayüzü nedeniyle aklınızdan geçenleri sayfaya aktarmanıza olanak tanıyan mükemmel bir uygulamadır. Özellikle beyin fırtınası yapmak istediğinizde aklınızdan geçenleri çabucak not düşebilirsiniz. Bunu yaparken tarayıcınızın dışında bir yerlerde not defteri aramak durumunda kalmazsınız.

→ Papier

Görev yönetimi

Yerine getirmeniz gereken çok sayıda göreviniz mi var ? O halde bunları bir tarayıcıda listeleyin. Böylece görevlerinizin gün içerisindeki takibini daha kolay yapabilirsiniz.

Jot : Kısa bir yapılacaklar listesi hazırlama eklentisi

Eklenti, yeni sekme sayfanız için basit ve hoş bir değişim sağlar. Her yeni sekme açtığınızda Jot oldukça şık görünümlü yeni bir arka plan imajı yansıtır. Aynı zamanda büyük ve okunaklı boyutta günlük en önemli yapılacak işlerinize ya da almış olduğunuz notlara dair listelemeyi karşınıza getirir. Her defasında sayfayı yenilerseniz, listenizi hep karşınızda bulursunuz.

Gelişmiş görev yöneticisi eklentilerinin şaşalı özelliklerine ihtiyaç duymuyorsanız Jot, geri kalan eklentiler arasında en harika seçenek olabilir.

→ Jot

Günlük planlama için Momentum

Günlük plan yapımında ve önemli hedeflerinizi belirlemenizde size yardımcı olacak bir eklenti olan Momentum, açacağınız yeni sekmeye bir dizi kullanışlı araçlar ekler.

Eklenti ile birlikte bir saat, yerel hava durumu tahmini, bir yapılacaklar listesi ve her açışınızda değişen güzel bir arka plan resmi üzerinde kayıp giden, kullanıcının üzerinde değişiklikler yapabileceği bir kısa yol menüsü sekmenize eklenir.

Arayüzdeki her öğe isteğiniz doğrultusunda değiştirilebilir. Muhteşem olan temel şey, ön planda ve ortada yer alan, günlük ana görevinizin gösterimini sayfanın odak noktasına taşıyan araçtır.

→ Momentum

Görev planlaması için Todoist

Henüz kullanmakta olduğunuz bir yapılacaklar listesi yöneticiniz yoksa ve Chrome’u sıklıkla kullanıyorsanız, Todoist göz atmaya değer bir uygulama. Uygulamanın eklentisi tarayıcınızın araçlar çubuğuna zengin bir görev listesi ekler ve aynı zamanda küçük bir alanda yer alan bir yığın özellikler listesi sunar.

Yeni kullanacak olanlar,  görev eklemeyi sadece yazarak ya da açık olan sekmeyi listelerindeki bir bölüme çevirerek gerçekleştirebilirler. Eklenti aynı zamanda her bir yapılacak iş için öncelik belirlemenize ve bitiş tarihi ya da tekrar olunacak tarih belirtmenize imkan tanır. Artı olarak gelecek yedi günü içeren planlamanızı güzel bir arayüz içerisinde karşınıza getirir.

Yapılacaklar listesini bir yere ekleme ve tarama özelliği eklentiyi, Wunderlist’ten daha iyi bir seçenek kılıyor. Bilindiği üzere Wunderlist, her bir fonksiyon için ayrı eklentiler sunan bir program. Ek olarak Todoist,  Zapier ile bir çok uygulamayı paylaşıyor. Örneğin görevleri Google Calendar’a ekleme ve Slack’te yıldızlanmış mesajlardan yapılacak şeyler oluşturma bunlardan bir kaçı.

Todoist’i tercih etme noktasında karşılaşılacak tek olumsuz özellik, eklentinin görev hatırlatıcısı ve yorumlar gibi bazı temel özellikleri yıllık 29 dolar karşılığında sunuyor olması. Yine de cihazlar arasında senkronizasyon yapan ve oldukça zengin özellikler sunan bir uygulama için olumsuz bir talep değil.

→ Todoist

Proje yönetimi eklentisi: Taco

Görev ve proje yönetimi için halihazırda kullanmakta olduğunuz birkaç uygulama mevcutsa, Taco’nun yeni sekme yedeği, bu uygulamaların zirvesine çıkmanıza yardımcı olabilir.

Taco; Wunderlist, Evernote, Asana, Basecamp ve Trello gibi bir dizi servise bağlanarak projelerinizin hepsini yeni sekmenize aktarır. Sonrasında bu projeleri ‘Up Next (Bir sonraki)’ listesine atarak öncelik ayarlamasını yapabilir ve her bir uygulamayı açmak zorunda kalmadan üzerlerinde çalışma yapabilirsiniz.

Eklenti hem görevlerinizi projelerinize göre filtrelemek için yeterince güçlü, hem de sıradan bir yapılacaklar listesi aracı şeklinde kullanmanız için yeterince basittir. Taco’yu kullanmayı çok seviyorum çünkü iş projelerimde de, günlük işlerimin yönetiminde de gelişme kaydetmeme olanak sağlayan oldukça faydalı bir araç.

→ Taco

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...