Radyasyon miktarı da azalıyor
HoloLens ’in çıkışından buyana Microsoft cihazı hem oyun birimi ve hem de iş yerinde kullanılacak pratik bir asistan olarak işlevlendirdi. Profesyoneller ise halihazırda arttırılmış gerçeklik teknolojisini inşaat planlarının görüntüsel olarak canlandırılmasından tutun da, beyin ameliyatları esnasında cerrahi testlerde uygulamaya kadar bir dizi alanda kullanmaya başladılar. Bu uygulamalar başlangıç uygulamalarıydılar ve şimdi arttırılmış gerçeklik yazılımı firması Scopis, HoloLens’lere özel olarak tasarlanmış yeni bir platformu omurga ameliyatlarında yardımcı olarak kullanılmak üzere yayınladılar.
Scopis’in verdiği adıyla ‘Holographic Navigation Platform’, cerrahi işlem esnasında HoloLens’i kullanarak hasta üzerine bir karma-gerçeklik katmanı yansıtıyor. Cerrahlar bu katmanı, vidaların yerlerine oturtulmasında kullanabiliyor ve önemli rakamları görüş alanlarında tutarak özelleştirilebilir bir HUD (Head-Up Display) gibi sanal ekranları ayarlamak için el işaretlerini kullanabiliyorlar.
Tabii Scopis’in 3 boyutlu konumlandırma teknolojisiyle işlemler esnasındaki hassasiyeti arttırabiliyor olmak, ameliyat sürecini ve invaziv derinliği de azaltacaktır. Görüntüsel katman teknolojisini kullanmak aynı zamanda şu anda kullanılmakta olan fluoroskopi omurga-görüntüleme yöntemiyle beraber gelen radyasyon miktarını da azaltacaktır.
HoloLens gözlüğünü takmak, daha önceki karma gerçeklik donanımlarından çok daha az zahmetli. Bununla birlikte Microsoft AR sistemine eşlik eden özel bir firmanın varlığı, bu teknolojinin profesyonel kullanıma entegre edilmesine doğru atılmış yeni bir adım anlamına da geliyor.