Teknoloji el yazınızı silmesin
Ülkeden ülkeye değişiklik gösteren ve kültürü sembolize eden pek çok öge var elbette. Adrienne Bernhard’ın yazdığı gibi nerede ve nasıl öğrendiğiniz hakkında pek çok şey söylenebilir ya da açığa çıkabilir. Ama gerçek şu ki, herkeste aynı olan şey bugün hala herkesin yazıyor olması. Yani teknoloji ne kadar gelişmiş ve bizleri bir anlamda tutsağı haline getirmiş olsada herkes hala el yazısıyla yazıyor. Bakkal listeleri, medikal reçeteler, hatta aşk mektupları elle yazılıyor. Sadece geçmişin fantezilerinden, uzun formlarından ziyade karmaşık, baskın olmayan yazıyı kullanma eğilimindeyiz. Bir zamanlar günlük meselelere ve önemli yazışmalara egemen olan senaryo, bugün diploma ve düğün davetleri için geçerli. Bazılarımız bilgisayarlarımızın klavyeleri veya akıllı telefonlarımızın dokunmatik ekran klavyeleri olmadan nasıl yazacağımızı bile bilmiyoruz. Teknoloji el yazınızı silmesin.
Her bireyin farklı bir beyin yapısı ve öğrenme şekli vardır. Yazı yazmayı öğrendiğinde onu diğerlerinden ayıran özelliğinin yazısı olduğunu görüyorsa bu ileride ona karakteriyle ilgili bazı ipuçları verecektir. Tıpkı Italic (hafif eğik bir parmak izi), kültürlerde ve yüzyıllar boyu değiştiği gibi, modern el yazısı, dijital manzaramızda da devam eden bölgesel özelliklere sahiptir.
Kültürel farklılıkların azaldığı bir dönemde, harf formları çoğu kez bir ülkeyi ve sınırlarını ayırt eder; tıpkı bölgesel mutfağı veya yerel para biriminin yaptığı gibi. Yani el yazınız size özeldir. Yetiştiğiniz kültürü, düşünce yapınızı ve karakterinizi temsil eder. Ara sıra boş bir kağıda bir şeyler karalarsanız ve gerçekte teknoloji olmadan nasıl yazıyordum ben derseniz bunu göreceksiniz.