iPhone’unuz olmadan Apple Watch 2’de neler yapabilirsiniz?

Date:

iPhone ile bağlantı kurmadan Apple Watch 2 ile neler yapılabilir?

Yüksek fiyatına rağmen dünya genelinde en çok satan akıllı saatler arasında listenin başlarında olan Apple Watch 2, şık olduğu kadar fonksiyonelliği de tatmin edici.

Apple Watch 2 ile telefona bakmadan gelen mesajları ve arayanları görebilir ve yanıtlayabilirsiniz. E-postalaranızı görebilir, takvimden haftalık programınızı düzenleyebilirsiniz. Ayrıca aktivite takibi yapma, navigasyondan faydalanma, ödeme aracı olarak kullanma, müzik dinleme, uzaktan kumanda olarak kullanma ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz birçok özellikten istifade edebilirsiniz. Peki iPhone’unuz olmadan Apple Watch 2 ile neler yapabileceğinizi biliyormusunuz?

Bu tarz akıllı saatler genelde telefona bağımlı ve Bluetooth bağlantısına ihtiyaç duyuyor. tabiki akıllı telefona ihtiyaç duymayan saatler de mevcut ancak bunların sayısı oldukça az. Akıllı saatler arasında en çok ön plana çıkanı hiç şüphesiz ki Apple Watch. Apple’ın saati de telefona bağımlı olan modeller arasında. iPhone’unuzla eşleştirdikten sonra kullanabileceğiniz saatin tüm fonksiyonlarından faydalanabilmeniz için, iPhone’unuzla bağlantısını koparmamanız gerekiyor. Bluetooth bağlantısında problem çıkarsa veya iPhone’unuz yanınızda değilse, Apple Watch 2 ile şu 5 şeyi yapabilirsiniz:

[irp posts=”3785″ name=”Apple Watch nasıl kalibre edilir?”]

Fitness (Sağlık):

Apple Watch 2, her ne kadar aktivite bilekliği görünümünde olmasa da spor aktivitelerinizi takip etme özelliğine sahip. Gün içerisinde attığınız adım sayısı, kalp atışınız, hareketliliğiniz (oturma ve kalkma sıklığı) gibi sağlığınıza ilişkin tüm verileri kaydedebiliyor ve bunları kendi hafızasında depoluyor. Kaydedilen verilere Apple’ın sağlık uygulaması Health üzerinden erişebiliyorsunuz. Apple Watch’da GPS alıcı bulunmadığından mesafe takibi yapamıyordu. Ancak artık Apple Watch 2’deki GPS ile bunuda yapabiliyor. Yerleşik GPS ile Apple Watch 2 serisinde, yürüme, koşma ve bisiklete binme gibi açık hava egzersizleri için kesin mesafeyi, tempoyu ve hızı iPhone’unuzu yanınıza almaya gerek kalmadan kaydedebilirsiniz.

Fotoğraf ve Müzik:

Apple Watch 2’nin dahili depolama alanında 2GB’a kadar müzik depolayabiliyorsunuz. Geniş bir müzik arşivi yerine sıklıkla dinlediğiniz parçalar için bir çalma listesi oluşturup akıllı saatinizden müzik dinleyebilirsiniz. Tabii ki müziğe kendinizi fazla kaptırmamanız gerekiyor. Aksi halde saatiniz çok geçmeden kapanış sinyalleri vermeye başlayacaktır. Müzik dinlemenin yanında ufacık ekranda yapar mısınız bilmiyoruz ama iCloud’dan fotoğraflarınıza bakma şansına da sahipsiniz. Bunda da limit 75MB. Kısaca iPhone’unuz yanınızda değilken müzik dinleyebilir, fotoğraflarınıza gözünüz iyi görüyorsa bakabilirsiniz.

[irp posts=”3833″ name=”Apple Watch nasıl kullanılır?”]

 Apple Pay:

Bildiğiniz gibi Apple Pay, temassız ödeme sistemidir. ülkemize yakın zamanda gelmesi muhtemel olmayan bir özellik. Sadece cihazınızı dokundurarak kredi kartınızla şifre girmeden güvenli şekilde ödeme yapma kolaylığı sunan bu sistemi yanınızda iPhone’unuz yokken de kullanmanız mümkün. İphone’a ihtiyaç duymamanızın sebebi, Apple Pay’e eklediğiniz kartlarınızı Apple Watch 2’nin dahili hafızasında saklamasıdır. Bu noktada saatinizin çalınma riskini düşünebilir, güvenliğinden endişe edebilirsiniz. Fakat, Apple Watch 2, bilek değiştirdiğinde yani saatiniz çalındığında kendini kilitleyen özel bir güvenlik sistemi devreye girerek saatinizi kullanıma kapatıyor.

Mesaj, Arama ve Mail:

Apple Watch 2 ile gelen mesaj ve mailleri görebilirsiniz. iPhone’unuzu sessiz modda kullanmayı tercih ediyorsanız, mesajları ve aramaları kaçırabilirsiniz. Apple Watch 2 bu durumda sizi tamamlayacaktır. Apple Watch’unuzdan telefon görüşmesi yapmak mümkün, fakat bu özelliği kullanmak her zaman avantajlı olmayacaktır. Saatinizden en son kimlerin aradığına bakabilir, kısa mesajlarınızı okuyabilir, sesli mesajlarınızı dinleyebilirsiniz.

İnternet:

Apple Watch 2, bağlandığı tüm WiFi ağlarını hafızasında tutmaktadır. Daha önce şifresini girip bağlandığınız WIFI cihazının çekim alanındaysanız, internete tekrar bağlandığınızda iPhone’a ihtiyaç duymuyorsunuz. Bu özellik internet erişimi gerektiren uygulamaları kullanmanız gerektiğinde oldukça kolaylık sağlıyor. Bu özellik, Apple Watch’a  WatchOS 2 sürüm güncellemesiyle eklendi. Yakın zamanda çıkan WatchOS 3 sürümü ve özellikleri ile ilgili yazımızda buluşmak dileğiyle.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...