Aselsan’ın Ar-Ge’ye Ayırdığı Kaynak 329 Milyon Dolar

Date:

Aselsan’ın Ar-Ge’ye Ayırdığı Kaynak 329 Milyon Dolar

Aselsan logosuASELSAN, vizyonundaki teknoloji vurgusu ile “Müşteri odaklı yaklaşım ve teknolojiye yön veren güçlü kadrosu ile sürekli değer üreterek dünyada ilk 50 savunma sanayi kuruluşu olmak” hedefini benimsemiştir. Bu hedefe ulaşmanın önemli bir aracı olarak sözleşmeler kapsamında yapılan geliştirme faaliyetleri yanında ASELSAN, cirosunun ortalama olarak %7’sini kendi özkaynakları ile finanse edilen Ar-Ge faaliyetlerine ayırmıştır.​​

ASELSAN’ın en büyük sermayesi üretilebilir ürün geliştirme entelektüel sermayesidir. Sağlanmış olan bu stratejik olgunluk düzeyi ASELSAN’ı her yıl ileriye taşıyan ana unsurdur.

ASELSAN mühendisleri, hava/uzay, kara, deniz platformlarından, temel malzeme geliştirmeye kadar geniş bir alanda sistem, cihaz, malzeme geliştirmektedir. ASELSAN Ar-Ge merkezleri çalışmaları için gerekli olan tasarım, analiz, test, ölçüm ve üretim altyapılarına sahiptir. Her yıl yaptığı ek yatırımlarla bu altyapısını güncellemekte ve geliştirmektedir. ASELSAN beraber çalıştığı üniversite ve küçük firmalara sahip olduğu altyapılarla destek vermekte ve sahip olduğu bu yatırımın verimli kullanılmasını sağlamaktadır.

​​​Konsolide Ar-Ge Harcamaları (Milyon ABD Doları)​​ ​
​Kendi Kaynaklarımızdan Yapılan Ar-Ge Harcamaları ​85
​Dış Kaynaklarca Finanse Edilen Ar-Ge Harcamaları ​244
​Toplam Ar-Ge Harcamaları​​ ​329

 

Özkaynaklardan Ar-Ge Projeleri

ASELSAN; teknolojideki gelişime paralel olarak ihtiyaçların uygun şekilde karşılanması için kendi öz kaynakları ile 100’ü aşkın sözleşmesiz Ar-Ge projesi faaliyeti yürütmektedir. Bu kapsamda öne çıkan bazı projeler;​

ASELSAN, kızılötesi termal görüntüleme sistemleri üretim teknolojisini; herhangi bir teknoloji transferi yapmadan, tamamen öz kaynakları ile yapılan çalışmalar, elde edilen başarılı çıktılar ve Ar-Ge’ye verilen destek sonucu ülkemize kazandırılmıştır.

ASELSAN, sualtı akustik teknolojileri kapsamında, su üstü gemilerini torpidolara karşı korumak üzere tasarlanan Hızır’ın geliştirme çalışmaları tamamlanmıştır.

2010 yılında çalışmalarına başlanan ASELSAN’ın kara gözetleme radarının yeni ferdi olan Acar seri üretime hazır hale gelmiştir.

Sanal Hava Boşluğu Projesi; kurumsal ağların farklı güvenlik seviyesine ağlar ile bilgi alışverişi ihtiyacının karşılanması üzere sanayi-üniversite-KOBİ işbirliği ile gerçekleştirilmiştir.​

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...