Cassini’nin Satürn’e çarpışını canlandıran NASA simülasyonu

Date:

Çarpmadan önceki son dönüşler

NASA’ya ait Cassini isimli insansız uzay aracı, 26 Nisan’da, ajansın ‘Büyük Final’ olarak adlandırdığı Satürn ve halkaları arasındaki boşlukta yukarı aşağı dalış gerçekleştirecek. 2004 yılından beri bu gaz devini gözlemleyen uzay aracı, gezegenin atmosferine Eylül’ün ortasında son dalışını yapmadan önce 22 kez daha dönüş gerçekleştirecek.

[irp posts=”1523″ name=”NASA’nın Cassini isimli uzay aracı, Saturn halkalarının tadını almak üzere”]

Bu gösteriyi ön sırada izleme şansımız olmadığı için NASA, aracın son aylarını simüle eden bir video yayınladı. Eğer bu da yeterli gelmezse, aynı zamanda ‘Eyes on Cassini’ uygulamasını bilgisayarınıza indirerek sanal olarak aracın güvertesine binerek son dönüşleri yaşayabilir ve gezegenin atmosferine son  dalışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Cassini’nin son 13 yılda gerçekleştirdiği çalışma sayesinde Satürn’ün halkalarının yapısı ve atmosferinin doğası hakkında daha fazla şey öğrendik. Aynı zamanda gezegenin aylarına bir yığın veri gönderen araç, diğer belirgin özelliklerinin yanında bu dev gezegenin metan gazından oluşan denizleri ve vadileri hakkında da bizlere daha fazla bilgi temin etti.

Tüm bunların yanında gezegenin yüzeyine ve doğal uydularına ait gördüğümüz en yakın çekim resimler için de Cassini’ye minnettarız.

Aracın son dönüşleri kendi başına gerçekleştireceği kapsamlı bir görev olacak. NASA’nın Bilim Misyonu Direktörlüğü yardımcı yöneticisi Thomas Zurbuchen “Cassini’nin son cesur dönüşlerinden öğreneceklerimiz, dev gezegenlerin ve gezegen sistemlerinin oluştuklarını ve geçirdikleri evrimi daha iyi anlamamızı sağlayacak. Bu son anına kadar aktif olarak gerçekleşen esaslı bir keşif” dedi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...