CryptoMove firması sanal bilgileri parçalayıp gezdirerek hackerların ulaşmasını imkansız hale getirdi
Geçtiğimiz günlerde piyasaya açılan Cryptomove firması, internet üzerinde data güvenliği konusuna yeni bir soluk getiriyor. Bunu değerli dataları sadece şifreleyip, monitörize etmek yerine parçalara ayırıp bu parçaları sürekli olarak serverlar üzerinde gezdirerek yapmayı planlıyor. Firma bu sayede hackerların datalara ulaşmasının imkansız hale geldiğini iddia ediyor.
Firma için bugün çok önemli bir gün çünkü yazılımın ilk betasını Alchemist Demo Day’de potansiyel yatırımcı ve kullanıcılara ilk kez sunmuş oldular. Etkinlikte kendilerine yatırımcı da bulan CryptoMove, beta uygulamaları sayesinde 1.5 milyon dolarlık bir sermaye sağlamış oldular.
Kuruculuğunu bir baba-oğulun yaptığı CryptoMove yaptıkları sistem için “aktif defans” terimini kullanıyor. Bunu datayı parçalara ayırıp bu parçaları sürekli olarak gezdirerek yapıyorlar. İstenildiği zaman ise sistem parçalara bir yerde toplayıp tekrar bir bütün haline getiriyor. Hackerlar değerli datanın bir parçasına ulaşsalar bile diğer parçalar sürekli hareket halinde kalıyor. Ellerindeki datanın mantıklı bir bilgi içermesi için ise kalanına ihtiyaç duyulacak. Bu sistemde hackerların sirkülasyon içerisindeki data parçacıklarına aynı anda ulaşması mümkün olmayacak. En azından işe yeni başlayan firmanın iddiası bu. Sistemin bir artısında istenilen data çağırıldığında parçacıkların hiçbir gecikme olmadan birleşebilmesi. Bu sayede korunan dataya hiç kaybetmeden ulaşılabilecek.
Daha önce buna benzer güvenlik yöntemlerinin var olduğunu belirten CrytoMove’un CEO’su Mike Burshteyn, firmalarını diğer sistemlerden ayıran özelliğin yapılan data parçalama sisteminin en temel noktadan başlamaları olduğunu belirtti. Ceo, bu sayede değerli datanın nerede saklanırsa saklansın fark etmeyeceğini ifade etti. Bununla birlikte kendi sistemleride data parçalarının sadece sirküle olmadığını aynı anda mutasyona uğrayarak değiştiğinin de altını çizdi. Buna göre data parçalarının hepsine ulaşılsa bile biçimi değişen parçalar sayesinde ekstra bir güvenlik bariyeri de oluşmuş olduğunun altı çizildi. Mike Burshteyn açıklamalarına, “data parçalama işlemini bizden önce yapan birçok firma var ama kimse dataları sürekli olarak sirküle ederek yerini değiştirdi” dedi.
Güvenlik sisteminin asıl yapımcısı Mike’ın babası Boris Burshteyn. Mike daha önce siber suçlara karşı hukik firmalarıyla çalışırken babasına yardım etmek için işini bırakmış.
Firma henüz birkaç yıl önce çalışmalarına başlamış. Şu anda kurucu baba-oğul ile birlikte CryptoMove’un bünyesinde çalışan toplam 5 çalışanı var. Firma, yeni elde ettikleri sermaye ile en kısa sürede güvenlik sistemlerini pazara sunacaklarını ifade etti.