Diş hekimi ziyaretlerinizde daha az acı için VR teknolojisi kullanılıyor

Date:

Yapılan bir çalışmaya göre hastalar doğa manzaraları izlediklerinde daha az acı çekiyorlar.

Tıpkı havayollarında olduğu gibi, dişçide de işlerin nasıl yapıldığını görmek rahatsız edici olabilir. İngiltere araştırmacıları, sanal gerçeklik teknolojisinin hasta ağrılarını ve endişelerini hafifletip hafifletmediğini görmek istedi ve dişçiye ihtiyaç duyan 79 kişiyi görevlendirdi. Hastalar üç gruba ayrıldı. İlk guruba VR gözlüğünden sahil sahnesi, ikinci gruba şehir sahnesi gösterildi fakat üçüncü gruba VR gözlüğü takılmadı.

Okyanus sahnesi gösterilen grup diğer iki gruba nazaran daha az acı çekti. Ayrıca bu grup, test boyunca acı anılarını daha az hatırladığı gözlendi.

Yapılan bir çalışmaya göre hastalar doğa manzaraları izlediklerinde daha az acı çekiyorlar.

Şehir sahnesi gösterilen grup ise stresten dolayı VR gözlüğü takılmayan grup gibi hemen hemen aynı etkiyi gösterdi. Bu son derece açık sonuçlar elde edilse de psikologlar VR kullanılan hastalarda televizyonda olduğu gibi dikkatlerinin dağılmasına ve rahatsız edebileceğini düşünüyor. Ancak durum tam olarak böyle değil. Yayınlanan makaleye göre, elde edilen bulgular doğayla teması, hatta görüş açısından dolayı temasın fiziksel ve zihinsel hazzı etkileyebileceğini gösteriyor.

Araştırmacılar, daha önceki çalışmalarında VR teknolojisinin ağrı kesiciye bağımlı olan hastaların bağımlılığını azalttığını gösterdi. Ağrı tedavisinde VR’ın pozitif bulgularını desteklenmekte ve VR’ın geleneksel ilaç tedavisi ile kombinasyonu halinde kullanılabileceği önerildi. Bir sonraki adım olarak doğal ortamın değiştirilmesi var. Örneğin, bir sahil sahnesi yerine bir orman sahnesi kullanılarak ağrının ne seviyede değişiklik gösterdiğini gözlemlenecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...