Elon Musk, New York ve DC’yi birbirine bağlayan bir Hyperloop inşa etmek için sözlü hükümet onayı aldı!

Date:

Elon Musk, New York ve DC arası Hyperloop inşa edecek

Elon Musk’ın son girişim şirketi olan The Boring Company kesinlikle çok iyi işlere adını yazdırıyor. Şimdi de, milyarder vizyon sahibi Elon Musk, New York ve DC arası Hyperloop kurmaya hazırlanıyor.Elon Musk, New York- Philadelphia- Baltimore ve Washington DC’yi birbirine bağlayacak olan bir yer altı Hyperloop taşıma ağını inşa etmek için hükümetten sözlü onay aldığını Twitter üzerinden bildirdi.

Elon Musak New York ve DC arası Hyperloop inşa edecek

Elon Musk, New York’tan Washington DC’ye sadece 29 dakikada ulaşılacağını iddia etti. Şu anda Amtrak’ın Acela Express’te ki iki şehir arasında seyahat etmek yaklaşık iki buçuk saat sürüyor. Bunun 29 dakikaya kadar az bir zamana inmesi oldukça iddialı bir söylem oldu. Eğer hedeflenen gerçekleşir ise, Elon Musk, yine önemli bir girişim yapmış olup, başarıyı yakalayacaktır. Şirket, halen Los Angeles’da ki tıkanıklığı hafifletmeyi amaçlayan tüneller üzerinde çalışıyor. Elon Musk da, New York- DC Hyperloop’un paralel olarak (kent merkezi ile şehir merkezi hizmetinde, şehir başına bir düzine giriş / çıkış noktası da dahil olmak üzere) inşa edileceğini tweetledi. Ayrıca bir ihtimal olarak bir Texas (Dallas- Houston- San Antonio- Austin) Hyperloopu öngörülüyor. Ancak, bu oldukça uzak bir planlama.

Hyperloop’un testleri de oldukça başarılı geçiyor. Elon Musk ve The Boring Company ile kimlerin bu proje üzerinde çalışacağından emin değiliz. Elon Musk, konu ile ilgili ek bir ayrıntı vermedi. Şirket, geçtiğimiz günlerde kargo taşımacılığı sisteminde başarılı bir testi tamamladı ancak daha da önemlisi, eski SpaceX işçileri tarafından çalıştırıldı.

[irp posts=”5205″ name=”Hyperloop Treni Avrupa’yı birbirine bağlayacak”]

Hyperloop teknolojisi nedir?

Hyperloop, ulaşımla özellikle trafik ile ciddi sorunları olan SpaceX’in kurucusu ve Tesla ile PayPal’ın kurucu ortağı olan Elon Musk tarafından ortaya atılan bir ulaşım konseptidir. Hyperloop teknolojisi, dört temel prensibe dayandırılıyor. İki adet elektromanyetik motordan gücünü alan sistem, havayı kullanarak ilerliyor. Yolcu kısmının önündeki kısım aslında boşluktan değil düşük basınçlı hava basıncından oluşacak. Ön taraftan gelen hava, yolcu kabinlerinin altından ilerleyecek. Bu sayede hava direnci olabildiğince düşük seviyede tutulacak.

hyperloop teknolojisi

Ulaşımın en büyük sıkıntısı olan dirençler, Hyperloop’ta en düşük seviyede. Dış tarafta yer alan tüp, hava koşullarına ve depreme de dayanıklı olarak tasarlanacak. Böylesine devasa bir cihazın çalışabilmesi için de oldukça yüksek bir enerji kaynağına ihtiyaç duyuluyor. Çözümün ise, güneş panellerinde olduğu düşünülüyor. Aracın en büyük özelliği, hızı. Hyperloop’un üst limit hızı saatte 1220 kilometre olacak. Hyperloop’un daha hızlı olma sebebi ise güç aldığı elektromanyetik motorlar. Wikipedia

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...