Google Pixel ve Samsung Galaxy S7 oldukça çekişmeli akıllı telefon dünyasında üstünlüğü ele geçirmek için birbiriyle yarışan Android tabanlı en iyi cihazlar.
Galaxy S7 ve Pixel’in her ikisi de muhteşem kamera özellikleriyle ve batarya desteğiyle donatılmış telefonlar. Her iki fablet (akıllı telefon ve tablet karışımı cihaz) de aynı zamanda cihaz güvenliğini arttıran bir parmakizi tarayıcısı içerir.
Hangisini satın almanın daha iyi olacağına dair bir karar vermenize yardımcı olmak için her iki Android telefonla ilgili bir kıyaslamayı aşağıda yayınlıyoruz.
Ekran
Google Pixel, gövde-ekran orantısı 68.88 olan 5-inch’lik bir FHD AMOLED ekrana sahip olmakla birlikte Galaxy S7, 5.1-inch büyüklüğünde QHD Super AMOLED ekrana sahiptir. S7’nin gövde-ekran orantısı 72.30’dur.
Google Pixel’de ekran çözünürlüğü 1920×1080 pixeldir. Galaxy S7’de ise bu oran 2560×1440’tır. Her iki cihaz da Oleophobic (parmak izi tutmayan) kaplamaya ve aynı zamanda çizilmeye dayanıklı Corning Gorilla Glass 4’e sahiptirler.
Galaxy S7 576 ppi pixel yoğunluğuna sahip iken Pixelde bu oran 441 ppi’dır.
Her iki telefonun da ekran boyutu birbirine denk sayılabilirken Samsung çözünürlük konusunda fark atıyor.
İşlemci ve RAM
Pixel quad-core Qualcomm snapdragon 821 CPU (2×2.14 GHz ve 2×1.6 GHz) işlemciye sahipken Galaxy S7’nin Amerikan versiyonu quad-core Snapdragon 820 (2×2.15 ve 2×1.6 GHz) işlemciye sahiptir. Her iki telefonun RAM kapasitesi 4 GB’tır.
Hafıza
Samsung Galaxy S7 Amerikan versiyonu 256 GB’ta kadar genişletilebilen 32 GB sistem hafızasına sahiptir. Google Pixel’de ise 2 tip model söz konusudur : biri 32 GB, diğeri ise 128 GB. Google Pixel modellerinde harici SD kart desteği yoktur.
Bu alanda da Samsung, Google’ın sunduklarından daha iyisini sunuyor.
Kamera
Google Pixel 12.3-Megapixel, çift LED flash birincil kamera ve 8-Megapixel ön-yüz kameraya sahiptir. Galaxy S7 ise 12-Megapixel birincil kamera (Led Flash’lı) ve 5-Megapixel ikincil kameraya sahiptir.
Pixel’in kamerası otomatik odaklama, OIS, konum-etiketleme ve HDR kayıt özelliklerini desteklemektedir. Galaxy S7 de OIS, oto-odaklama, RAW imaj yakalama, HDR kayıt modu ve Panorama’yı desteklemetedir. Her iki telefon da görüntülü arama özelliğine sahiptir.
Batarya
İki telefonun batarya yedeklerine göz atacak olursak; Google Pixel değiştirilemez Li-Ion 2770 mAh bataryaya sahipken, Samsung Galaxy S7 değiştirilemez 3000 mAh Li-Ion bataryaya sahiptir.
Google Pixel 3G şebekede 26 saatlik bir konuşma süresini destekler. Galaxy S7 ise firmanın iddiasına göre 28 saatlik (2G’de) konuşma süresini desteklemektedir.
Google Pixel aynı zamanda Samsung ‘da olmayan hızlı şarj desteğini sunmaktadır. Yani sadece 15 dakikalık bir şarjlama ile Pixel size 7 saatlik bir kullanım imkanını sunabilir.
İşletim Sistemi
Google Pixel Android 7.1 Nougat işletim sistemine sahip. Galaxy S7 ise Android 6.9 Marshmallow ile yüklenmiş şekilde piyasaya çıkmıştı. Fakat şu sıralar Android 7.0 Nougat işletim sistemine yükseltilmektedir.
Ek özellikler
Hem Google Pixel hem de Galaxy S7 accelerometre, jiroskop, pusula ve barometre barındırır. Pixel’de servis ışıkları ve kullanıcıları uyarmak için dokunmatik geribesleme mevcuttur. Galaxy S7’de ise bildirimler için dokunmatik geribesleme, müzik sesleri ve MP3 dosyaları vardır.
Her iki telefon da parmak izi tarayıcısı donanımına sahiptirler. Bu donanım S7’de home tuşunda yerleşikken Pixel’de arkada bulunmaktadır. Bununla birlikte IP53 sertifikasına sahip olan Google’ın telefonunda yokken S7’de mevcut olan bir diğer özellik suya dayanıklılık özelliği (IP68 sertifikalı).
Fiyat
Açılmamış bir Google Pixel’in fiyatı 32GB’lık model için 649$, 128GB içinse 749$ civarındadır ve Google’ın online mağazasından satın alınabilir. Samsung Galaxy S7 sizden 699.99$ talep ederek cebinizi rahatlatacaktır.
Her iki telefon da başa baş gitmektedirler fakat Google Pixel kristal berraklığında selfie çekmek isteyen ya da nefes kesici fotoğraflar çekmek isteyenler için tartışmasız tercih sebebidir. Bununla birlikte fazladan depolama alanı beklentisi içerisinde olanlar Samsung Galaxy S7’ye eğilim göstereceklerdir.
Hangi iki akıllı telefondan birini satın almanın daha doğru olacağına dair verilecek karar bütünüyle alıcının tercihine kalıyor.