Duyguları algılayan akıllı saatler çok popüler olabilir
Bir konuşma asla sadece kelimelerden ibaret değildir. Aynı zamanda ses tonumuz, vücut dilimiz, bakışlarımız ve aralarındaki birçok şey ile de alakalıdır.
Ancak dışarı yansıttığımız sinyaller bazen insanlar tarafından yanlış anlaşılabiliyor veya görmezden gelinebiliyor.
Bu yüzden MIT’deki araştırmacılar, insanların yaptıkları ve söyledikleri arasındaki ikilemi ortadan kaldıracak yazılım üzerinde çalışıyorlar.
Araştırmacı Tuka AlHanai ve Mohammad Mahdi Ghassemi, konuşmayı ve konuşma tonunu analiz edebilen bir algoritma geliştirdi.
Bu veriler, her konuşmada 5 saniyelik aralıklarla kişinin kabaca neler hissettiğini ölçüyor.
Örneğin, bir kişi okuldaki ilk gününü hatırladığında, algoritma ses tonunun nasıl pozitifden nötre ve oradan da negatife kaydığını tanımlayabiliyor.
Araştırmacılar konuşmaları kaydetmek için iPhone 5S kullandı, ancak her deneğe, Samsung’ın Simband’ini kullandırdı.
Bu, firmanın Tizen’i çalıştırabilen, geliştiricilere özel giyilebilir platformuydu.
En iyi uygulamalardan biri değildi ancak dışarıdan hiçbir yardım almadan bu ikilinin böyle bir sistem yapması takdire şayan.
Şu anda, oldukça kaba halde bulunan girişim henüz geniş çapta kullanılamıyor. Ancak bu iki firma, bu teknolojinin anksiyete bozukluğu veya otizm gibi durumlarda, insanlara yardımcı olabilecek sosyal bir koç için atılmış ilk adım olacağına inanıyor.
Henüz herhangi bir şey söylemek için oldukça erken fakat tuhaf konuşmaları bitirebilecek bir cihaz olsaydı, muhtemelen oldukça popüler olurdu.