Selfie puanlayan uygulama Spontana

Date:

Her şeyin bir uygulaması var. Selfie puanlayanı neden olmasın ki?

Dünyada bir sürü alanda bir sürü amaca yönelik binlerce uygulama insanların hayatına girmiş durumda. Her geçen gün yeni kavramlar, yeni terimler hayatımıza karışıyor. Bu ilk zamanlarda bilgisayarlar, laptoplar iken şimdilerde selfieler, sanal gerçeklikler olmuş durumda. Akıllı cihazlara da bu kadar bağımlı hale gelmişken bu yeni gelen kavramlar hayatımıza daha hızlı adapte olup uygulamalar içerisinde önümüze günbegün sunuluyor. Haberin başlığından da gördüğünüz üzere bu yazıda çektiğiniz selfieleri puanlayan uygulama Spontana’yı inceleyeceğiz.

Öncelikle bu uygulamayı Instagram ve Tinder karışımı bir uygulama olarak düşünebilirsiniz. Sizi içeren fotoğraflarınız kullanıcılar tarafından puanlanıyor ve size sonucu bildiriliyor. Siz, kimin size ne puan verdiğini görünteleyebiliyorsunuz. Dilerseniz iletişime de geçebiliyorsunuz.

Tinder uygulamasının ara yüzünü andıran ara yüzüne oldukça benziyor ama farklılıklar da var tabi ki. Karşınıza gelen resmi 1’den 10’a kadar puanlıyorsunuz. Dilerseniz yukarıya kaydırarak puanlamadan vazgeçebilir yada rahatsız edici bir içerik vs ile karşılaştıysanız hemen yukarıdaki raporlama butonu ile şikayette bulunabiliyorsunuz.

Koyduğunuz fotoğrafınız belirli sayıda kullanıcı tarafından puanlandırıldığı zaman bir AF skoru ile sonucu size bildiriliyor. AF ise “Attractivenes Factor” yani “Çekicilik Puanı” olarak tanımlandırılabilir. Uygulamayı daha çok kullanılır kılmak adına da “Top Charts” adında bir bölüm oluşturmuşlar. Buradan son 24 saatte, son 7 günde ve son 30 günde en popüler, en yüksek AF’ye sahip kullanıcıları görüntüleyebiliyor ve isterseniz iletişime de geçebiliyorsunuz. Kullanıcılar izin vermiş ise Facebook, Instagram veya VK hesaplarını da görüntüleyebiliyorsunuz.

Uygulamanın yapımcıları Spontana’yı, uluslararası kullanıcılardan oluşan bir topluluğun birbirlerinin daha çekici görünmesine yardımcı olduğu bir uygulama olarak tanıtıyor. Fotoğraflarınıza rastgele insanların puanlaması bu açıdan ortalama bir sonuç elde etmenize olanak sağlayacaktır. Ancak hem kendi deneyimlediğim hem de deneyimleyen insanların yorumlarına baktığımda aldığınız puanın çok kolay değişkenlikler gösterdiğini söylemek gerek. Fotoğraflarınızı değerlendiren insanların bakış açıları da rastgele olduğu için gerçek anlamda uluslararası genel bir yorumla karşılaşmış oluyorsunuz. Yani çıkan sonucu da pek kafaya takmamak gerek 🙂

Uygulamayı şuan için en çok Avrupa ülkelerindeki kullanıcılar kullanıyor. Rus geliştiriciler tarafından yapılan uygulamanın yoğunluktaki kullanıcıları Fransa, İngiltere, İspanya, Rusya ve Gürcistan ülkelerinden.

Uygulamaya Play Store’dan veya Apple Store’dan ilgili linklerden ulaşabilirsiniz.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...