Smartup uygulaması 5.5 milyon dolar yatırım aldı

Date:

Online eğitim alanında emin adımlar ile ilerleyen Smartup uygulaması pazarın büyümesini de sağlıyor.

2015 yılında online öğrenme uygulamalarında yeni bir tarz ile tanıştık. Kullanıcılara mobilden ulaşan ve öğrenme işine oyun süsü vermeyi başaran bu uygulama tık bazlı olan ve öğrenmeye teşvik eden yapısıyla Smartup.io idi. İlk başlarda uygulama hantaldı ve geniş bir içeriğe sahip değildi. Ancak bu onları durdurmaya yetmedi.

Şuanda ise Güney Doğu Asya’nın en büyük finansal grubu olan Hong Leong Group ve Notion Capital tarafından toplamda 5.5 milyon dolar yatırım almış durumdalar. Yatırımcılsrın içinde Michael Birch (Bebo nun kurucusu), Luke Johnson, Barry Smith (Skyscanner), Alex Asseily (Jawbone), Ed Wray (betfair) ve Simon Patterson (Silverlake) gibi isimler de bulunuyor.

Kurucu ortaklardan Frank Meehan “Şirketler bize geliyorlar ve mikro-öğrenme platformumuzu beğendiklerini, kendi içeriklerini içeriye koyup koyamayacağımızı soruyorlar. Bu yeni peer–to-peer mikro öğrenme sistemimizi piyasaya sürdük. Şöyle ki isteyen herkes kendi komünite gruplarını koyabiliyor. Burada istedikleri gibi kanallar oluşturup, içinde yazılar, quizler, videolar ve anketler paylaşabiliyorlar. Şuanda yenilikçi ve sıfırdan kurulmuş içerik topluluklarımız açık durumdalar ve üstelik katılmak ücretsiz. Tabi burada şirketler kendi gizli(private) komünitelerini açabiliyorlar” diyor. Uygulamanın yeni halini apple için buradan, android içinse buradan indirebilirsiniz. Eğer komüniteler sekmesine giriş yaparsanız şirketin müşterilerinden bazılarını görebilirsiniz.

Şirketler Smartup’ı çeşitli amaçlarla kullanıyorlar. Mesela eğitim oluşturmak, ürün bilgilerini paylaşmak, yeni işe alınan çalışanları işe hazırlamak, satış materyalleri çıkarmak ve daha bir sürü şey. Smartup aynı zamanda bu platformu harici bir ‘akademi’ olarak kullanmak isteyen geniş bir kitleyle iş yapıyor. Bu şekilde daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşabiliyorlar. Bu kurulan mikro-öğrenme formatı sayesinde şirketler müşterilerinden ürünler hakkındaki geri dönüşleri daha kolay bir şekilde alabiliyor. Şuanda alınan bu yatırımlar ile online öğrenme pazarında hareketlilik artmış durumda. Mesela Lesson.ly, Grovo ve EdCast gibi ürünler de kendilerine dikkat çekmeye başlıyorlar.

“Ayrıca Dropbox Paper da gelecekte potansiyel bir rakip olarak duruyor. Eğer ürüne dayalı eğitim platformunu eklerlerse muhtemelen rekabete dahil olacaklardır. Bunu düşünüyor olduklarını zannediyorum” diyor Meehan.

Şuanda  durum şirketlerin eğitimlerini yüze yüz uygulamalardan dijital platformlara taşımalarına doğru gidiyor.Aynı zaman uzun uzadıya geçen Power Point eğitimlerindense mikro öğrenme tekniklerini tercih ediyorlar. Bu tekniklerle öğretilmek istenen bilgiler daha iyi bir şekilde toparlanıp yeni işe alınacaklara hap bilgi niteliğinde verilebiliyor.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...