Tokyo Olimpiyatlarının meşalesini uçan bir araba yakacak

Date:

Kitle fonlama yöntemi

Toyota Motor’un mühendisleri, Cumartesi günü 2020 Tokyo Yaz Oyunları’nın açılış töreni için yakılacak olan Olimpik meşaleyi yakabileceğini umdukları uçan arabalarının sunumunu yaptılar. Bazı genç Toyota çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 30 mühendisten oluşan girişimci grup ‘Cartivator’, 2014 yılında kitle fonu yöntemiyle ‘SkyDrive’ isimli uçan arabalarını geliştirmeye başladılar.

Cartivator’ün başkanı Tsubasa Nakamura, arabanın henüz yapımının başlangıcı aşamasında olmakla birlikte grubun ilk insan kontrollü uçuşunu 2018 yılı sonlarında gerçekleştirmeyi beklediğini söyledi.

Gösteri esnasında test model havalanarak birkaç saniye boyunca havada kalabildi. Nakamura araca daha çok denge kazandırılması gerektiği, ancak bu şekilde Olimpik meşaleye ulaşmak için yeterli yüksekliğe erişebileceğini belirtti.

[irp posts=”14971″ name=”Siz siz olun, 2018’den önce Bluetooth cihaz almayın!”]

Cartivator’ün mühendisleri uçan arabayı dünyanın en küçük elektrikli aracı yapmayı amaçlıyorlar. Böylece küçük yerleşim birimlerinde kullanılabilecek olan araç, 2025 yılı civarında ticari faaliyetlerde de kullanılabilecek.

Toyota Motor ve gruba bağlı firmalar geçtiğimiz ay projeye önümüzdeki üç yıl boyunca 385 milyon dolar katkıda bulunma konusunda anlaştılar. Nakamura ekibinin tasarımı geliştirmek için sıkı bir çalışma yaptığını ve firmadan daha fazla destek almayı umduğunu söylüyor.

Dünya çapında firmalar dikey olarak havalanacak ve inecek ilk araç tasarımını yapmak için yarışma halindeler. Uber Technologies Inc, 2020 yılı civarında Dallas-Fort Worth (Texas) ve Dubai’de ilk uçan taksi servisini uygulamaya koymayı planladığını duyurmuştu. Airbus Group’ da ‘Şehir Hava Taşımacılığı’ birimi altında geliştirdiği uçan araba çalışması ile ilgili bildirimde bulunmuştu.

Fakat uçan araç yapımcıları hala bir takım zorluklarla karşı karşıyalar. Yasal düzenleyicileri ve halkı, ürünlerinin güvenle kullanılabileceği konusunda ikna etmek, bu zorluklar arasında yer alıyor. Zira hükümetler hala droneları ve sürücüsüz araçları yasalarla zapt-u rapt altına almakla meşguller.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...