2016 yılı, Android’in amiral gemisi olan Google için oldukça verimli bir yıl oldu. Google, yeni ürettiği telefonlardan, dijital yardımcılara kadar birçok alanda yine adından söz ettirdi.
Her zaman olduğu gibi, Android eğlenceli ve gerçekten kullanışlı uygulamalar konusunda güvenilir olduğunu gösterdi.
Fotoğrafları düzenleme uygulamalarından, bağımlılık yapan oyunlara kadar, 2016’nın vazgeçemeyeceğiniz uygulamalarından bazılarını sizler için inceledik.
1.Adobe Photoshop Fix
Adobe’nin fotoğraflarda rötuş yapmamızı sağlayan uygulaması Photoshop Fix, Photoshop’un en kullanışlı araçlarını ayağınıza kadar getiriyor. Uygulama, fotoğrafınızdaki kusurları gidermekle kalmayıp standart ışık ve yansıma ayarlarına kadar birçok özellik içeriyor.
2.Anchor
Bu programı internet üzerinden ses ve video dosyaları paylaşırken, aynı zamanda sosyalleşmeye yardımcı olan bir uygulama olarak düşünebiliriz. Herhangi bir konuda birkaç ses kaydı yaptığımızda diğer kullanıcılar da bize katılabiliyor, bu da sonsuz bir fikir paylaşımı ortamı sağlıyor.
3.CastBox
CastBox uygulaması sadece sizin abone olduğunuz yerleri ve oynatma listenizi değil, aynı zamanda sizin ilgi alanlarınıza göre önerilerde bulunarak, daha spesifik konuları bulmanıza imkan sağlayan nadir uygulamalardan bir tanesi. Aynı zamanda Sleep Timer özelliği ve birçok tema içermesinden dolayı uygulamanın sizin için özel üretildiği hissini veriyor.
4.Face Changer 2
Snapchat uygulaması sağolsun, 2016 yılında surat kaydırma çılgınlığı oldukça yaygın hale geldi. Neyse ki Face Changer 2 imdada yetişti ve komik selfie hayallerine can verdi. Uygulama telefonunuzdaki herhangi bir fotoğrafa çılgınca efektler eklemenize veya uygulama içi kamerasıyla arkadaşlarınızla gerçek zamanda bu efektleri kullanmanıza olanak sağlıyor.
5.Giphy Cam
Giphy’nin garip uygulamalarından biri olan Giphy Cam, fotoğraflarınıza komik ve müzikal efektler eklemenize ve GİF uzantısı olarak fotoğraflarınızı sürekli paylaşmanıza imkan sunuyor, fakat bu özellikler oldukça komik ve bağımlılık yapıyor…
6.Google Allo
Dışarıdan size gereksiz bir uygulama gibi gözükse de Google Allo gerçekten kayda değer bir mesajlaşma uygulaması. Hepinizin içinizden yeni bir mesajlaşma uygulamasına kimin ihtiyacı var ki dediğinizi duyabiliyorum ancak eğlenceli emojiler, sesli mesajlaşma gibi bütün standart meşajlaşma özelliklerinin olması bu uygulamayı da iddialı kılıyor. Ayrıca normalde Google arama motorunda arayacağınız şeyleri ve takviminizde neler olduğunu Google Assistant’a sorarak öğrenebilirsiniz.
7.Google Duo
Android kullanıcıların uzun zamandır beklediği, Google’ın Apple Face Time’a karşı çıkardığı, inanılmaz sadelikte bir görüntülü arama uygulaması. Tek yapmanız gereken, aramak istediğiniz kişiyi bulup tıklamak. Knock Knock özelliği sayesinde karşınızdaki kişi telefonu cevaplamadan bile sizi görebiliyor.
8.Hound
Aradığımız müzikleri bulmamıza yardımcı olan SoundHound uygulamasının bir değişik ve gelişmiş versiyonu olan Hound uygulaması, yeni digital yardımcı ile restorant bulma, taksi çağırma gibi oldukça kompleks sorularınızı bile yanıtlayabiliyor. Android’de daha kullanışlı olmasının sebebi ise standart arama motoru olarak ayarlanabiliyor olması.
9.Identity
Yeni bir kredi kartı çıkartmak için her seferinde saatlerce bilgilerinizi güncellemek can sıkıcı olabilir. LifeLock’un Identity uygulaması sizin bütün hesaplarınızı takip ediyor ve yeni bir kart aldığınızda tek yapmanız gereken, uygulamaya hangi hesabınızın güncelleneceğini söylemeniz. Aynı zamanda e-posta adresinizi ve şifrelerinize de takip eden uygulama sizi, heseplarınızın bilgilerini hatırlamak zorunluluğundan da kurtarıyor.
10.Merged
2016 yılında belki de en çok bağımlılık yapan puzzle oyunu olan Merge, ilk bakışta basit görünebilir. Gittikçe yükselen sayı kombinasyonları üretmek için benzer renkleri eşleştiriyorsunuz. 3 adet “M” işaretini eşleştirip etrafınızdaki parçaları patlatıyorsunuz. Yüksek skorlara ulaşabilmek için oyunu hızlı öğrenip, doğru stratejiyi bulmanız gerekmekte.
11.Opera Free VPN
Tarayıcı ile aynı isimde olan şirketin piyasaya sürdüğü Opera VPN, hızlı, limitsiz ve ücretsiz bir VPN servisidir. Bölge bazlı yasaklı içerikler için kusursuz olan bu uygulama, mevkiniz olarak Birleşik Devletler, Canada, Almanya, Singapur, ve Hollanda olmak üzere 5 bölge arasında seçim yapabilmenize olanak sağlıyor.
12.Slash Keyboard
En iyi 3.parti klavye uygulaması olan Slash Keyboard, sonunda Android’e eklendi. Aynı anda birçok iş yapan kullanıcıların rüyası da gerçek oldu. Uygulama size klavyenizden yapabileceğiniz düzinelerce imkan sunuyor. Bunlardan bazıları Google da arama yapabilme, konum veya dosya paylaşmak ve sohbet pencerinizi kapatmadan kişi listenize ulaşmanızı sağlıyor.