Sequent, akıllı saatler için kinetik şarj etme yöntemini geliştiriyor
Bildiğiniz üzere, akıllı saatlerin hemen hemen hepsinde bitmek bilmeyen bir pil sorunu vardır. Tıpkı, akıllı telefonlar da olduğu gibi. Maalesef ki, pilleri uzun süre dayanıklılık gösteremez ve herkesin yaşadığı tek sıkıntı, bunları sürekli şarj etmektir. Ama, Sequent’ten bir müjdeli haber var! İnsanların yaşadığı bu problemi ortadan kaldırmak isteyen Sequent, yeni bir yöntem geliştirmek için kolları sıvadı. Peki ya, nedir bu yöntem?
Sequent, her insanın, akıllı telefonu ya da akıllı saatin de yaşadığı bu pil sorununu ortadan kaldırmak için, bir kinetik şarj etme yöntemi geliştirmek üzere çalışmalara başladı. Sequent’in adını verdiği akıllı saat, tıpkı otomatik bir hareket gibi, siz hareket ettiğiniz sürece kendi kendini şarj eden batarya sistemine sahip olacak. Bu yönteme sahip olacak olan saat, standart hibrit akıllı saat özellikleri ile birlikte piyasa çıkmayı hedefliyor. Bu özellikler; kalp atışı sensörü, aktivite izleyicisi, GPS, Bluetooth ve bildirim sistemidir. Bir akıllı saat için, kinetik bir şarj etme yönteminin etrafındaki en büyük soru, elbette, küçük bir hareket ile ya da hiç hareket edilmediğinde bu şarjın ne kadar süreceğidir. Ve, o noktada akıllı saati yeniden şarj etmenin ne kadar süreceğidir?
[irp posts=”20723″ name=”Motorola G5S Plus akıllı telefonun özellikleri belli oldu”]
Kinetik enerji kaynakları, akıllı saatler için bu kadar uygunsa, büyük şirketlerin şimdiye kadar bunu denememiş olmalarına şaşırıyor olabilirsiniz. Her iki durumda da, Sequent, bunun için bir girişimde bulunuyor. Eğer, Sequent, bunu başarabilirse, kendi kendini şarj edebilen akıllı saatler piyasaya çıktığı zaman 438 dolar fiyat etiketine sahip olacaklar. Sizce de fiyat oldukça uygun değil mi?