Pakistan Denizaltıları Havelsan Sistemleri İle Donaltılacak
HAVELSAN, STM’nin Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı ile 22 Haziran 2016’da imzaladığı denizaltıların modernizasyonu proje sözleşmesi kapsamında Denizaltı Entegre Komuta Kontrol Sistemlerini üretecek. Projede iş ortaklığı imzaları 27 Aralık 2016 tarihinde STM’de düzenlenen törenle atıldı.
Sözleşmeye; HAVELSAN adına Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Öztekin ile Genel Müdür Ahmet Hamdi Atalay, STM adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Demirel ve Genel Müdür Davut Yılmaz imza koydu. Törende konuşan HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Öztekin, imzaların iki şirket için de önemli bir adım olduğunu ifade ederek: “Bu imzalar şirketlerin iş ortaklığının da ötesinde ülkemizin savunma sanayi ihracatı için büyük önem taşımaktadır” dedi.STM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Demirel de “ STM ve HAVELSAN iş ortalığının başka ülkelerde de yeni atılımlara örnek oluşturmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.
AGOSTA-90B tipi denizaltı yarı-ömür modernizasyon projesinde; daha önce birçok suüstü ve sualtı platformların da yer alan sistemleri ile kendini kanıtlayan HAVELSAN, Pakistan’a milli denizaltı entegre komuta kontrol sistemleri çözümü ile tasarım, üretim ve entegresyon ihracatı gerçekleştirecektir.
Havelsan Sualtı Platformları Savaş Sistemi
Sualtı teknolojileri alanında kapsamlı Ar-Ge yatırımları da yapan HAVELSAN, kendi öz kaynakları ile milli sonar entegre denizaltı savaş yönetim sistemi ve milli torpido atış kontrol sisteminin geliştirilmesi çalışmalarını sürdürmektedir.
Sonar Entegre Denizaltı Komuta Kontrol (SEDA)
SEDA Projesi’nin ana hedefi, HAVELSAN’ın hava ve suüstü platformlarına yönelik savaş yönetim sistemleri konusunda edindiği tecrübeyi de kullanarak, milli bir denizaltı savaş yönetim sisteminin geliştirilmesidir.
Torpido Atış Kontrol Sistemi (TORAKS)
TORAKS™ Projesi kapsamında, jenerik bir modern torpidonun kontrol ve güdümünü amaçlayan özgün bir atış kontrol sisteminin geliştirme çalışmaları yürütülmektedir.
Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemi (DBDS)
DBDS™ denizaltı gemisinin emniyet ve güvenle seyir ve harekat görevlerini yapmasına olanak sağlamak üzere;
- Yüksek hızlı ham bilgileri, ara yüz protokollerine uygun olarak toplar,
- Verileri kullanıcı tarafından verilen sıraya göre önceliklendiririr,
- Farklı istemcilere, istenilen format ve sıklıkta dağıtır,
- Verilerin kontrolü ve filtrelenmesi ile aynı tür bilgi için kaynakların öncelik seviyelerinin kontrolüne imkân verir,
- Verileri, daha sonra kontrol ve analiz edilebilmesi için kayıt eder,
- Olası bir arıza durumunda otomatik olarak, kritik verilerin yedek kanallardan ilgili sistemlere dağıtılmasına imkân verir
- İstendiğinde gerçek sensör verileri yerine, dinamik sanal verilerini ilgili sistemlere besler.