WWDC 2017: Apple AI teknolojisi uygulamalara roket hızı kazandıracak

Date:

6 kat daha hızlı resim tanıma özelliği

Apple’ da teknoloji dünyasında yer alan diğerleri gibi mobil cihazlardaki yapay zekayı olabildiğince hızlı ve güçlü hale getirmek istiyor. Firmanın Core ML adını verdiği ve geliştiricilere açtığı makine öğrenimi çatısı olan yeni API’sini bildirmesinin nedeni de bu.

Core ML’in temel faydası, iPhone, iPad ve Apple Watch üzerinde yapay zekaya dayalı işlerin yerine getirilmesinin hızlandırılmasını sağlamak olacak. Bu, yazılı metin analizinden yüz tanımaya kadar her şeyi kapsıyor ve geniş bir uygulama kategorisi üzerinde etkisi olacaktır. Yani, diyor Apple, iPhone’daki resim algılama hızı, Google Pixel’e oranla altı kat daha fazla olacak.

[irp posts=”16215″ name=”WWDC 2017: Apple iOS 11 güncellemesinde yenilik tufanı”]

Core ML,her çeşit nöral ağ (derin, tekrarlı ve sarmal) araçlarını olduğu gibi, doğrusal modelleri ve kütük topluluklarını da içeren bir dizi temel makine öğrenimi araçlarını destekleyecek. Ve söz konusu olan Apple olduğu için aynı zamanda gizlilik eğilimi de söz konusu. Core ML cihaz-üzeri işlem özelliğine haiz olacak. Yani, geliştiricilerin kullanıcı tecrübesini geliştirmek için kullanacakları veriler, kullanıcıların telefonlarından ya da tabletlerinden başka yere aktarılmayacak.

Fakat tabii mobil cihazlarda yapay zekayı daha da iyileştirmeyi amaçlayan yegane firma Apple değil ve bu bildiri, sektör çapında hakim olan eğilime uyum sağlıyor. Hem Google, hem de Facebook daha önce kendi mobil cihazlara yönelik makine öğrenimi yapılarını duyurmuşlardı. Chip üreticisi Qualcomm da mobil yapay zeka deneyimini toparlamayı hedefleyen kendi yazılımını üretmişti (Nöral İşleme Motoru). Makine öğrenimi artık sadece bulut sistemlerde gerçekleşmiyor; cihaz üzerinde geliştiriliyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...