iMac Pro Mac tutkunlarını ziyadesiyle memnun edecek

Date:

Fiyatla doğru orantılı donanım

Mac hastaları ellerini kenetlemiş, Mac Pro’nun dönüşünü beklerlerken, her nasılsa araya ‘i’ harfi girmiş, iMac Pro olarak karşımıza çıktı. Cüzdanları patlatacak fiyatta ki bu hepsi bir arada tarzındaki iş istasyonu şık olduğu kadar, koyu renk kaplamasıyla netameli bir görünüme sahip.

iMac Pro az ya da çok ilk kez 2015 yılında gördüğümüz görüntüye sahip ve görebildiğimiz kadarıyla 27-inch boyutunda olan 5K bir iMac. Fakat şimdi daha bir 5K$’lık iMac görüntüsü kazanmış gibi. Bununla birlikte Apple mühendisleri kasanın termal kalitesini daha da geliştirerek (ki umarız bu sefer daha dikkatli yapmışlardır bu işi) bazı çarpıcı özelliklerin entegrasyonuyla uyumlu hale getirmişler.

iMac Pro

Cihazla beraber Intel Xeon işlemci ve core aşkınızla doğru orantılı olarak 8, 10 ya da 18 core edinebileceksiniz. Ekran kartı Radeon Vega, 16GB’a kadar VRAM olarak karşımıza çıkıyor. Bu yönüyle özellikle VR’a ağırlık veren geliştiriciler için muhteşem. 128GB’a kadar sistem RAM’i biraz abartı gibi gelecek belki ama, diğer yandan ‘nihayet’ diyen birilerini de duyar gibiyiz.

Bir özellik var ki, gerçekten beklenen bir şeydi. O da harddisk. 4 Terabyte SSD hafıza, özellikle HD video düzenleme ve oyun geliştirimi yapanlar için oldukça doyurucu olacak. Harici sürücüler, NAS üniteleri ve diğer tüm parçalar da olmazsa olmaz eklentiler.

Arkada bulunan küçük ve ayrık düzende  yerleştirilmiş portlar ise hassas bir yaklaşımın ürünü olsa gerek.

 

iMac Pro girişleri

SDXC girişi, 4 USB3 port, 4 adet Thunderbolt (Elektrik değil) portu, eternet, ve … o küçük delik kulaklık girişi mi?

Cihaz bu haliyle Mac hayranı profesyonellere verilmiş bir onay anlamı ifade ediyor. Fakat tüm geleneksel portları silip süpüren son Macbook Pro yenilemeleri, profesyonellerin umutsuzluğa düşmelerine neden olmuştu. Ki bu portlar, geleneksel donanım ve yazılımın derin yer edinmiş endüstrilerde milyonlarca kişi tarafından kullanılıyorlardı. Eğer Apple 8 adet şarj girişi olan iMac Pro yapmış olsaydı, büyük ihtimalle isyan çıkardı.

Bu canavarımsı bilgisayarın fiyatı 4.999$’dan başlıyor. Ve tahmin edeceğiniz üzere dik bir eğri şeklinde artmaya devam ediyor (Apple cihazı kıyaslarken, hepsi bir arada ya da sıradan masa üstü makinelerle değil, özellikle benzer fiyatlardaki iş istasyonlarıyla kıyaslamaya özen gösterdi).

Tim Cook cihazı tanıttıktan sonra “iMac Pro tam bir kabadayı” dedi. Cihaz Aralık ayında piyasaya sürülecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...