İkinci iOS 10.3.3 beta güncellemesi yayınlandı

Date:

Geliştirici ağırlıklı

Apple, iPhone, iPad ve iPod touch için hazırlanan ikinci iOS 10.3.3 beta sürümünü yayınladı. İlk beta versiyonu sadece 12.9-inch iPad Pro’ya yönelik yeni duvar kağıtları içeriyordu. Kaydadeğer başka bir değişiklik gözlenmemişti.

iOS 10.3.3 beta 2 an itibariyle kayıtlı geliştiricilerin kullanımına açık; iOS 10.3.3’ün genel kullanıma dönük beta versiyonu da indirilebilir fakat, bugün uygulanan güncelleme hemen kullanıma girmeyebilir.

İşletim sisteminde gerçekleşen yeni özellikler, 5 Haziran’da düzenlenecek olan Apple WWDC etkinliğinde tanıtılacağını düşündüğümüz iOS 11 için bir alt yapı olarak kaydediliyor gibi görünüyor. Rivayet olunan yeni özellikler Apple Pay kişiden-kişiye ödemelerini, grup FaceTime özelliğini, Siri’de yapılan yeni geliştirmeleri, Apple Music uygulamasında yapılan değişiklikleri ve bu tip diğer özellik eklentilerini içerecek.

Apple’ın iOS 10.3 sürümü ile ne tip değişiklikleri beraberinde getirdiğine bir göz atmak isterseniz, aşağıda hazırlanan video’yu seyredebilirsiniz.

Sürüm Notları :

Bildirimler ve bilinen sorunlar işlendi. Cihazların uzak bir sunucudan güncellenmesi özelliği henüz geliştirme aşamasında olduğu için beklenen performansı vermeyebilir. openURL : üçüncü taraf bir uygulama openURL:’de tel:// , facetime://, ya da facetime-audio://URL, çağrımında bulunurlarsa işletim sistemi komut mesajı göstererek, arama yapmadan önce kullanıcı onayı talebinde bulunur. SOS SOS özelliği sadece Hindistan’da kullanılabilir. WebKit Safari artık ‘tercihli-indirgenmiş-hareket’ medya sorgusunu destekliyor. Bu sorgu, web geliştiricisinin, büyük hareket alanlarına duyarlı olan kullanıcılar için alternatif sayfalar hazırlamalarına imkan verir. Kullanıcılar, ‘Sistem Tercihleri’ bölümünün altında bulunan ‘Erişilebilirlik’ kısmında indirgenmiş hareketle ilgili tercihleri değiştirme imkanına sahipler. iOS 10.3 güncellemesi, işletim sisteminin varsayılan güvenli mağazasında yer alan ‘Certification Authority (CA)’ kök uygulaması üzerinden işleme tabi tutulan Safari ve WebKit’te ‘Transport Layer Security (TLS)’ işlemi için kullanılan SHA-1 imzalı sertifikalara olan desteği kaldırıyor. Tüm diğer TLS bağlantıları 2017 sonuna kadar SHA-1 imzalı sertifikaları desteklemeye devam edecekler. SHA-1 imzalı kök CA sertifikaları, kurumsal dağıtıma tabi SHA-1 sertifikaları ve kullanıcıların yüklemiş oldukları SHA-1 sertifikaları bu değişiklikten etkilenmeyecekler. Daha fazla bilgi için ‘https://support.apple.com/kb/HT207459’ adresine göz atabilirsiniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...