Nokia Android telefonlar nihayet Haziran’da çıkıyor

Date:

Nokia 3310 + Nokia Android = Reenkarnasyon

Mobile World Congress 2017’de boy gösteren Nokia 3,5 ve 6 modelleri nihayet Haziran ayında dünya çapında satılmaya başlanacak. Nokia Mobile’ın Twitter’da yaptığı açıklamaya göre telefonlar önümüzdeki ay sonu itibariyle sabırsızlıkla bekleyenlerin kullanımına sunulacaklar.

Yeni modeller, Nokia markasının, yeni ana firması HMD Global altında tekrar vücut buluşunu temsil ediyorlar (bu sefer Android formunda). Microsoft’un geçtiğimiz yıl Nokia’yı satmasını müteakiben yeni Nokia 3,5 ve 6 modelleri Windows işletim sistemini ardında bırakarak, Nokia telefonları için bir ilk olacak olan ‘Android’ işletim sistemi üzerinde çalışacaklar.

Normalde HMD cihazların 2017’nin ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacağını söylemişti. Fakat firmanın atmış olduğu bu tweet, o zamandan bu yana almış olduğumuz ilk güncelleme olma özelliğini taşıyor. Her ne kadar telefonlar global çapta dağıtıma hazır değillerse de, Nokia 6’yı ilk kez geçtiğimiz Ocak ayında Çin’de çıktığında görmüştük (Ki o zamandan bu yana bir takım geliştirimlere tabi tutuldu).

Nokia 6 5.5-inch ekran, 16-megapixel kamera ve Android Nougat yazılımı gibi özelliklere sahip olacak. Model yaklaşık 240$’a satılacak (yurtdışı satış fiyatı). Nokia 5 ve Nokia 3 modelleri ise özellik ve fiyat noktasında daha düşük seviyede olacaklar.

Bu arada gösterinin gerçek yıldızı Android işletim sistemine sahip bu modeller değildi. Malumunuz olduğu üzere 2000 yılı başlarında kimsenin elinden düşmeyen tuğla biçimli Nokia’nın kısmen geliştirilmiş bir versiyonu idi baş rolü oynayan. Ve şimdi bu model, İngiltere, Rusya ve Hindistan gibi birkaç ülkede satışa hazır hale geldi. Yakında birkaç ülkede daha piyasaya çıkması bekleniyor.

Nokia’nın yayınladığı teaser video o ana kadar açıklanmayan modelleri de kapsıyordu. Bu sebeple    daha fazla yeni premium model olabileceğine dair söylentiler de geziniyor piyasada. Yani Nokia 3,5 ve 6 modellerinin haricinde, farklı Nokia modelleri de görebiliriz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...