Nasa güneşe dokunacak

Date:

Nasa,’güneşe dokunmak’ misyonlu ilk büyük basın toplantısını düzenleyecek

Korona, atmosferimize en yakın yıldızın dış kısmıdır ve kendi yüzeyinden yüzlerce kat daha sıcaktır. Nasa,’güneşe dokunmak’ misyonlu ilk büyük basın toplantısını düzenleyecek

Nasa, “güneşe dokunmak” konusundaki misyonu hakkında büyük bir açıklama gerçekleştirmeyi planlıyor. Ajans, güneşe göndereceği uzay aracını bu kez daha önce hiç göndermediği kadar onun yakınına göndermeyi düşünüyor. Bu sayede daha aşırı yüksek ısıda sıcaklığa ve radyasyon seviyesi ile yüz yüze gelebilecek. Çarşamba günü Nasa Television ve ajansın web sitesinde saat 16:00’da canlı yayınlanacak olan bir etkinlikte Solar Probe Plus hakkında açıklama yapılacak.

sun-nasa.jpg

2018 yazında kalkacak olan uzay aracı, güneş atmosferinin en dışındaki korona mekanizmasının sıcaklık değerleriyle ilgili veriler toplamakla görevlendirilecek. Günümüzde sebebi açıklanamayan bir biçimde korona, güneş yüzeyinden yüzlerce kat daha sıcaktır ve sıcaklık değeri en az 500.000 C derecedir. Ayrıca Dünya’daki yaşamı etkileyebilecek güneşin korona tabakasından uzaya sürekli yüklü parçacık akışı da cabası.

Nasa; “Uzay aracımız güneşin dört milyon mil ötesindeki yörüngede yer alan ve diğer uzay gemilerinin aksine ısı ve radyasyonla bu zamana kadarki en yakın teması sağlayacak. Güneşin dış atmosferini keşfedecek ve yıldızların nasıl hareket ettiğiyle ilgili asırlık cevapsız sorulara cevap verebilecek eleştirel gözlemleri yapacak” ifadelerini kullandı.
“Elde edilen veriler, uzaydaki uydu ve astronotların yanı sıra Dünya’daki yaşamı da etkileyen büyük hava olaylarının tahminlerinde iyileştirme sağlar.”
Uzay aracı, 11.5 cm kalınlığında karbon kompozit kalkan yardımı ile yapmayı planladığı uçuşta 1,400 dereceye kadar olan sıcaklıklara dayanmak zorunda kalacak.
Solar Probe Plus etkinliği, Chicago Üniversitesi William Eckhardt Araştırma Merkezi Oditoryumu ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...