Apple MacBook bilgisayarların her zaman yeri ayrı
Yeni bir Mac’iniz varsa gerçekten şanslısınız. Birincil bilgisayar olarak Mac’i aşağı yukarı 20 yıldır kullanıyorum. Oyun oynamak için bir bilgisayarım var, ancak modern medya için henüz Mac’den daha üstün bir sistem yok. İşte işlerimi yapmak için kullandığım birkaç uygulama.
En sevdiğimiz ve en çok kullanılan uygulamaları ve yardımcı programları sizler için derledik. IPhone’lar, Android telefonlar, PC’ler ve Mac’ler için diğer derlemelerimize de göz atın.
GIPHY CAPTURE
Bu uygulama, videolardan veya ekranınızda her ne olup bitiyorsa bunları GIF’e çevirmenin en kolay yoludur. Daha gelişmiş gifler oluşturmak istiyorsanız GIFBrewery kullanın. Fakat hızlı ve karmaşık işler için Giphy Capture gerçek bir hazinedir.
4K VIDEO DOWNLOADER
Eğer bir YouTube videosu indirmek istersem 4K Video Downloader kullanıyorum çünkü bu işimi gerçekten kolaylaştırıyor. Uygulama yayıncısının, Instagram’dan fotoğrafların indirilmesi için 4K Stogram olarak adlandırılan ve 4K YouTube’u MP3’e dönüştüren ugulamaları da bulunuyor.
WMAIL
Ben vanilla Gmail yerine Google Inbox kullanıyorum. Gmail’i bir masaüstü uygulaması haline getirmek için birçok posta istemcisi ve tarayıcı var, ancak Google Inbox için WMail kadar iyi bir masaüstü uygulaması bulamadım.
NOTATIONAL VELOCITY
Ben bir yazarım ve Notational Velocity, notlarımı oluşturmak, bulmak ve senkronize etmek için gerçekten kolay bir yöntem. Diğer uygulamalardan farklı olarak Notational Velocity, notları Simplenote ile senkronize etme ve düz metin dosyaları olarak saklama seçeneğine sahiptir. Notlarım klasörünü iCloud sürücüsünde tutuyorum (Dropbox veya Google Drive da iyi çalışıyor), böylece herhangi bir yerden veya herhangi bir uygulamadan erişebiliyorlar. Ne yazık ki, Notantional Velocity artık kullanılmayan bir uygulama. Kaynakları hala açık fakat artık ilgilenilmiyor. Doğrusu bu programın ilerde çalışmamasından korkuyorum.
BYWORD
Notlarımı düz metin dosyaları olarak saklamaktan hoşlanmamın bir nedeni, seçtiğim metin editörümde düzenleyebilmemdir. Uzun biçimli yazı yazarken ve dağınıklığı olmayan güzel bir editör istediğimde, Byword’ü açıyorum. Ayrıca serbest çalışan biriyken faturaları yazdırmak için Byword’ün Markdown önizlemesini de kullandım, çünkü Pages ve Word gibi geleneksel kelime işlemcilerden kaçınmak için hemen her şeyi yaparım!
VISUAL STUDIO CODE
Ve yine bir başka metin editörü! Visual Studio Kodu kaygan ve genişletilebilir. Hala Vim’de bir sürü kodlama yapıyorum, ancak tembel olmak ve güzel bir noktaya tıklayarak proje görünümüne sahip olmak istediğimde, Visual Studio Code’un Vim modu tamamen kabul edilebilir.
CALCA
İşte size güzel bir metin editörü daha! Ancak bu gerçekten özel. Keşke Calca gibi 100 tane daha uygulama oldaydı. Gerçekten bilgisayarımı bir bilgisayar gibi hissettiriyor. Temel olarak, bir hesap makinesiyle metinle matematik yapmanızı sağlar. Küçük bir öğrenme stili var, ancak ağır bir matematik projeniz varsa bu tam size göre.
BETTERSNAPTOOL
Windows’taki ekranın farklı kenarlarına pencereleri ekleyebilme işlevselliğini çok severim ve BetterSnapTool bu işlevselliği kusursuz bir şekilde çoğaltıyor. Mac için kullanabileceğiniz bir sürü harika pencere yöneticisi var, bu nedenle hangisinin sizin için en uygun olduğuna siz karar verin. Bunu gerçekten beğendim!
ROCKET
Çocukların bahsettikleri bu “emoji” şeyinden hâlâ emin değilim, ancak herhangi bir emoji için tek yapmanız gereken iki nokta üst üste koyup emojinin adını yazmaya başlamak. Gerisini uygulama otomatik olarak tamamlıyor. Böylece Mac’inizin herhangi bir yerinde Rocket sayesinde emoji yazabilirsiniz.