Masaüstü bilgisayardan Instagram’a uygulama olmadan resim yükleme nasıl yapılır

Date:

Kullanıcı cihaz modu değişikliği

Instagram bugün büyük bir değişiklik yaparak herhangi bir uygulamaya gereksinim duymadan resimleri bir telefon tarayıcısından siteye yüklemenizi sağlayan tam fonksiyonlu bir web uygulaması yayınladı. Instagram resmi olarak bu seçeneği masaüstü tarayıcılara eklemedi ama orada duruyor. Tek yapmanız gereken, nerede olduğunu bulmak.

Bir çok Instagram kullanıcısı resimlerini dSLR kamerada çekerek Instagram’a yüklemeden önce bilgisayarda düzenler. Bu da tamamlanmış bir resmin telefona aktarılmasını (AirDrop ya da e-posta ile) gerektiriyor ki biraz sıkıntılı bir işlem.

Bu çözümle aktarım işlemini atlayarak dSLR yüklemelerini her zamankinden daha da kolay hale getirebilirsiniz.

Resimleri masaüstü tarayıcıdan Instagram’a nasıl yükleriz

Bir çok tarayıcı ‘Kullanıcı Cihazı’ şeklini değiştirmenize izin verir. Bu şekilde herhangi bir websitesine ne tip bir cihaz üzerinden bağlantı yaptığınızı belirtmiş olursunuz. Dolayısıyla masaüstü ya da dizüstü bilgisayarda da olsanız Instagram gibi bir siteyi sanki mobil cihaz üzerinden bağlanıyormuşsunuz gibi kandırabilirsiniz. Bizim yapacağımız şey de işte bu.

Chrome

Chrome tarayıcısı açtığınız zaman sağdaki aşağıya doğru üç nokta şeklinde olan simgeye tıklayarak menüden ‘Yeni gizli pencere’ açın. Daha sonra aynı şekilde menüyü tekrar açarak ‘Diğer Araçlar’ seçeneğinin altındaki ‘Geliştirici Araçları’na gelin.  Yeni açılacak olan sayfada bir çok kodlar göreceksiniz. Bunları göz ardı edin ve sayfanın sol üst köşesinde bulunan ‘Elements’ yazan yerin hemen solundaki telefon ve tablet şeklindeki simgeye tıklayın.

 

Şimdi Instagram’a gidin ve kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra ekranın sağ alt köşesinde bulunan kamera butonuna tıklayarak masaüstü/dizüstü bilgisayarınızdan resimlerinizi yükleyin.

Safari

Safari’e seçeneklere ve sonra da Gelişmiş’e gidin. En aşağıdaki ‘Geliştirici Menüsünü Menü Çubuğunda Göster’ seçeneğini işaretleyin.

Yeni bir özel tarayıcı penceresi açın. Geliştir > Kullanıcı Cihazı > Safari – iOS 10 – iPhone seçeneğine gidin. Ve sonra Instagram’a giderek kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra ekranın sağ alt köşesinde bulunan kamera butonuna tıklayarak masaüstü/dizüstü bilgisayarınızdan resimlerinizi yükleyin

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...