İnteraktif müzik yapım dersleri

Date:

Öğretirken kazanmak

Günümüzde müzik yapmak, mevcut bir çok uygulama ile inanılmaz derecede kolaylaştı. Artık ne bir müzisyen grubunu müzik kaydı yapmak için ikna etmek zorundasınız, ne de birden fazla müzik aleti kullanan yetenekli biri olmak zorundasınız. İhtiyacınız olan tek şey GarageBand ya da Ableton Live gibi uygun bir dijital audio iş istasyonuna sahip olmak. Böylece beğeni kazanacak parçanızı oldukça kısa bir süre içerisinde ortaya çıkarabilirsiniz. Fakat herkes bilgisayar kullanarak müzik yapma konusunda bilgili değil. Ableton Live’ı işleten kişiler işte bu konuda yardımcı olmak için ‘Learning Music’ isimli yeni bir site yaparak, modern müzik yapımının temellerini bir web tarayıcısı üzerinden öğrenmek isteyenlere aracı oluyor.

Bu etkileşimli sitede atımlar, notalar ve ölçekler, akorlar, bass çizgileri ve hatta şarkı yapısının olduğu düzinelerce küçük dersler mevcut. Site, kullanıcının hiç bilgiye sahip olmadığını varsayarak derslere başlıyor. Böylece yeni başlayanlar için iyi bir başlangıç olmuş oluyor. Aynı zamanda müziği canlı haliyle görmeniz için Queen’in ‘We Will Rock You’, Robert Hood’un ‘Ride’ ve Beyonce’un ‘All the Single Ladies’ parçalarını da içeren birkaç gerçek yapım şarkının analiz edilmiş halleri de sitede bulunuyor. Her bir derste etkileşimli, Ableton’a özgü bir stil bölümü bulunuyor. Bu bölümler vurmalı davul parçalarına ekleme yapma ya da bir melodiyi piyanoda düzenleme gibi düşüncelerinizi uygulamanız için alan açıyor. Aynı zamanda tüm bu küçük örnekleri Live’a da aktarabiliyorsunuz.

Eğer müzik yapımı konusunda yeniyseniz, ‘Learning Music’ sizin için somut bir seçenek olacaktır. Anlatımlar basit ve takibi kolay olmakla birlikte, edindiğiniz bilgiyi aynı zamanda çalabiliyor olmak uygulamayı tekrar tekrar kullanmanızı sağlayacak bir cazibe etkeni olacaktır. Web sitesi Ableton’ın üretici yapım stratejileri ile ilgili kitabına uyumlu olarak tasarlanmış olmakla birlikte, sanatçı yönetimindeki eğitime dönük yapım videoları da bu anlamda kitapta yer alan bilgilerle uyum sağlıyor. Ve tabii firma da bu şekilde her biri gelecekte yeni müşteriler olabilecek olan yeni bir yapımcı jenerasyonu oluşturmaya gayret ediyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...