Bilgisayar kullanılarak ‘Manyetik Materyal’ üretildi

Date:

Yeni teknoloji üretim problemlerini ortandan kaldırdı

Manyetik özelliği olan materyalleri bulması çok güç. Zira doğada çok nadirler ve laboratuvar ortamında üretilmesi hem bol miktarda bilgi hem de biraz şans istiyor. Ama Duke Üniversitesindeki bilim adamları manyetik materyal üretimindeki gizemi ortadan kaldırmak için bir çözüm buldu.

Araştırmacılar bilgisayarla modelleme teknolojisinden faydalanarak yeni farklı iki model manyetik materyal üretmeyi başardı. Bu başarının arkasında yatan bilgisayarlı modelleme teknoloji atomik seviyede 263.155 farklı manyetik olma potansiyeli gösteren modeli 14’e indirmeyi başardı. Bilgisayar ortamında yapılan stres testleri sayesinde modellerin manyetik gücü olup olmadığı tespit edilebildi.

Modelleme teknoloji sayesinde yıllarca sürebilecek AR-GE süreci hatırı sayılır miktarda kısaltmış oldu. Bu gelişmeyle birlikte daha önce sadece hayal olabilecek atılımlar yapmak da artık mümkün olacak. Örneğin geliştirilen manyetik materyallerden birisi içerisinde kobalt, magnezyum ve titanyum barındırıyor ve çok yüksek ısılarda bile manyetik gücünü kaybetmiyor. Diğer materyal ise manganez, paladyum ve platin içeriyor ve ilginç bir şekilde kendi manyetik gücü bulunmamasına rağmen dışarıdaki manyetik alanlara tepki veriyor.

[irp posts=”12966″ name=”Kablosuz 5G kullanan ‘Akıllı Bandajlarla’ uzaktan tedavi olun”]

Yeni teknoloji sayesinde bilim adamları manyetik güçlü materyal aramak yerine, istedikleri alanda kullanabilecekleri özel manyetik materyal üretebilecek.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...