Yeni teknoloji üretim problemlerini ortandan kaldırdı
Manyetik özelliği olan materyalleri bulması çok güç. Zira doğada çok nadirler ve laboratuvar ortamında üretilmesi hem bol miktarda bilgi hem de biraz şans istiyor. Ama Duke Üniversitesindeki bilim adamları manyetik materyal üretimindeki gizemi ortadan kaldırmak için bir çözüm buldu.
Araştırmacılar bilgisayarla modelleme teknolojisinden faydalanarak yeni farklı iki model manyetik materyal üretmeyi başardı. Bu başarının arkasında yatan bilgisayarlı modelleme teknoloji atomik seviyede 263.155 farklı manyetik olma potansiyeli gösteren modeli 14’e indirmeyi başardı. Bilgisayar ortamında yapılan stres testleri sayesinde modellerin manyetik gücü olup olmadığı tespit edilebildi.
Modelleme teknoloji sayesinde yıllarca sürebilecek AR-GE süreci hatırı sayılır miktarda kısaltmış oldu. Bu gelişmeyle birlikte daha önce sadece hayal olabilecek atılımlar yapmak da artık mümkün olacak. Örneğin geliştirilen manyetik materyallerden birisi içerisinde kobalt, magnezyum ve titanyum barındırıyor ve çok yüksek ısılarda bile manyetik gücünü kaybetmiyor. Diğer materyal ise manganez, paladyum ve platin içeriyor ve ilginç bir şekilde kendi manyetik gücü bulunmamasına rağmen dışarıdaki manyetik alanlara tepki veriyor.
[irp posts=”12966″ name=”Kablosuz 5G kullanan ‘Akıllı Bandajlarla’ uzaktan tedavi olun”]
Yeni teknoloji sayesinde bilim adamları manyetik güçlü materyal aramak yerine, istedikleri alanda kullanabilecekleri özel manyetik materyal üretebilecek.