Lynk & Co paylaşılabilir arabasını tanıttı

Date:

‘The 03 Concept’ üyelikle kullanılan ilk araba olabilir

Lynk & Co teknoloji yüklü ilk arabasını geçtiğimiz yıl tanıtmasına rağmen yeni konsept aracını tanıtmak için daha fazla bekleyememiş gibi gözüküyor. Sahipliğini The Geely’nin üstlendiği markanın yeni otomobili 03 Concept, sedan sınıfı modeliyle 01 Concept’in kardeşi olma niteliğine sahip.

Yeni modelin dizaynı alışılagelmiş otomobillerden çok da farklı değil. Arabanın içerisinde bulunan teknoloji 01 Concept’te de gördüğümüz Microsoft/Alibaba’ya ait olan bilgilendirme sistemiyle aynı. 03 Concept’ti sınıfındaki diğer araçlardan ayıran ve otomobil alanında yeni bir soluk olabilecek araç paylaşma sistemi. Buna göre Lynk & Co aracınızı bir akıllı telefon uygulaması sayesinde diğer kullanıcılarla paylaşabileceksiniz.

Yeni sistemin arkasında yatan mantık aslında basit ama otomobil alanında görmeye alıştığımız bir sistem olmaktan çok uzak. Bu sisteme göre araba sahip olmak yerine Lynk & Co’nun üyelik sistemine tabi olacaksınız. Bu sayede bir otomobil sahibi olmadan araba kullanmak mümkün olacak. Özellikle birkaç aylığına otomobil kullanma ihtiyacınız varsa ama bir otomobil almak istemiyorsanız güzel bir alternatifiniz olacak. Bununla birlikte otomobil üreticisi arabanın içerisinde kullanılmak üzere ücretsiz internet servisi de sunacak. Bu sayede otomobilin uygulamasını kullanırken veri kotanızı doldurmak korkusu yaşamayacaksınız.

Firma henüz 03 Concept’in ne tür bir enerjiyle çalıştığını duyurmamasına rağmen 01’de kullanılan hybrid motorun yeni modelde de kullanılması bekleniyor. Bununla birlikte 01 tamamen elektrik gücüyle çalışan bir modelinin de tüketiciyle buluşması bekleniyor. 03 Concept’in de kardeşinin izinden gideceğini beklemem yanlış olmazdı.

Lynk & Co marka arabaların bütün detaylarını henüz bilemiyoruz ama firma yeni otomobillerini ABD ve Avrupa’da 2018 yılından itibaren görmeye başlayacağımızı ifade ediyor. Ama üyelik fiyatlarıyla ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor.

Firma eğer iddia etiği sistemi başarılı bir şekilde uygulayabilirse birçok teknoloji devinin otomobil projeleri karşısında ciddi bir atılıma imza atması mümkün.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...