Bu sayede materyallerdeki en ufak kusurlar bile tespit edilebilecek
Bazen ufacık kusurlar bile çok büyük problemlere yol açabilir. İşte bu yüzden bilim adamları nanoparçacıkların yüksek detaylı 3D haritasını çıkardı.
Bilim adamları demir-platinyum parçacığında bulunan tam 23,000 atomun 3 boyutlu haritasını çıkardı. Yüksek çözünürlüğe sahip elektron mikroskobu TEAM I’i kullanarak önce nanoparçacıkların 2 boyutlu yansımalarını çıkarttı daha sonra bir algoritma kullanarak nanoparçacıkların 3 boyutlu haritasını çıkarmaya başardı. Bu sayede de eksik bir atomu kolayca tespit etmek mümkün oldu.
Bu gelişme sayesinde materyallerde sürekli meydana gelen kusurları tespit edilebilecek. Bu medikal alanında kullanılmak için çok önemli bir adım. Bunun sebebi tabi ki sağlık alanında hataya yer olmaması. Bununla birlikte kusursuz cihazların faydalı olacağı daha birçok alan bulunuyor.
[irp posts=”5081″ name=”Bilim adamları kâğıt ve ipten Santrifüj Cihazı yaptı”]
Bilim adamları internet üzerinde atom-nanoparçacıklarının bulunduğu bir veri tabanı kurmayı hedeflediklerini açıkladı. Bu sayede 3 boyutlu algoritmalar CT tarayıcı gibi görüntüleme cihazları tarafından kullanılabilecek.