iPhone veri satışı yapan distribütörler tutuklandı

Date:

Kara borsada satış

Bazen mahremiyetinize halel getirenler harici hackerlar olmayabilirler. Telefon tedarik zinciri içerisinde yer alan insanlar da işin yan getirisi mahiyetinde kazanç sağlama peşinde olabiliyorlar. Çin’in Zhejiang bölgesi polisi, anlaşıldığı kadarıyla üçüncü tedarikçi konumunda olan 22 Apple distribütörünü iPhone kullanıcı verilerini sattıkları iddiasıyla tutukladı. Yetkililer çalışanların Apple ID’leri ve telefon numaraları gibi hassas bilgileri satmak için dahili Apple veri tabanı arayışı içerisine girdiklerini ve sonra da ellerindeki bilgileri kara borsada peyderpey satışa sunduklarını söyledi. Her bir satışta 1.50$ ile 26$ arasında para kazandıkları bildirilen şahısların, yetkililerin baskınına kadar toplamda yaklaşık 7.36 milyon dolar topladıkları bildiriliyor.

Bu kaçak satışlardan kaç kişinin etkilendiği henüz bilinmiyor. Ya da bunlardan kaçının Çin dışında yaşadıkları. Aynı zamanda soruşturma kapsamında bulunan dahili veri tabanının da son tutuklamalar ışığında akıbetinin ne olacağı bilinmiyor.

[irp posts=”14971″ name=”Siz siz olun, 2018’den önce Bluetooth cihaz almayın!”]

Detaylar bir yana, yaşanan tutuklamalar distribütörlerin verilere erişim sağlayabiliyor olmaları endişeleri arttırdı. Apple örneğin sadece dürüst çalışanların verilere erişimini sağlayarak, kullanıcı verilerinin güvenliği konusunda daha sağlıklı bir yol izleyebilir mi? Ve Apple haricinde benzer risklerle karşı karşıya olan başka telefon üreticileri de var mıdır? Bazı ahlaki yoksunluk sendromu yaşayan çalışanların, konumlarının avantajlarını kendi lehlerine kullanmalarına engel olmak zor olabilir. Fakat en azından olası zarar ihtimalini azaltmak da mümkün olsa gerek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...