Çinli hackerların ABD’nin devlet sırlarını çaldığı iddia edildi

Date:

Yasadışı olarak elde edilen veriler daha sonra borsa oynamak için kullanıldı

Çinli üç hacker Amerikan Hukuk firmalarının sırlarını çalmakla suçlandı. Adalet Bakanlığı, Lat Hong, Bo Zheng ve Chin Hung isimli korsanların, gizli bilgilere ulaşmak için sunuculara kötü amaçlı yazılım yüklediklerini ortaya çıkardı.

Grup olası şirket birleşme ve şirket alım-satım bilgilerini ele geçirdi. Hangi şirketlerin büyük başarıya ulaşacağını bilerek, o şirketlerin hisselerini satın aldı ve benzer işler yaparak, yetkililerin söylediğine göre, bu üçlü 4 milyon dolar illegal kar elde etti.

Adalet Bakanlığı’nın ismini vermediği, New York tabanlı en az 2 meşhur firmaya sızmayı başardılar. Yine de Reuters, bu firmaların Cravath, Swaine & Moore LLp ve Weil, Gotshal & Manges LLP olabileceğini iddia ediyor.

The Wall Street Journal da bu iki şirketten bahsetti ve iki firmanın da sözcülerinin yorum yapmaktan kaçındığını belirtildi. Korsanlar aynı zamanda başka firmalara da saldırdılar fakat başarılı olamadılar.

Çaldıkları bilgilerle 4 milyon dolar kazandılar

Adalet Bakanlığı’nın söylediğine göre, olay isimsiz bir şirketin Intermune’u almak için yapılan anlaşmayı incelemesi için avukatlar tutmasıyla başladı. Firmanın kıdemli ortaklarından biri, satın alma fiyatlarını belirlemek için eczacılık işlerini incelemekle görevlendirildi.

Kısa bir süre sonra sunuculardan, detaylı finansal veriler ve tavsiye edilen hisse fiyatlarını içeren 40 GB’lik bilgi çalındı. Üçlü Intermune hisselerinden 18 bin adet aldı.

Çok sürmeden eczacılık devi Roche AG firması, Intermune şirketini 8.3 milyar dolara satın aldı ve korsanlara 380 bin dolar kazandırdı. Intel’in rakip firması Altera’yı 16.7 milyar dolara satın alırken de aynı avukatların tutulduklarına inanılıyor.

Korsanlar aynı şekilde bu anlaşmaya ait 2.8 GB’lik bilgi çaldı ve Altera’nın 210 bin hisse senedini satın aldı ve bu da onlara anlaşma duyurulduğu anda 1.4 milyon dolar civarında bir kar bıraktı.

Bir başka anlaşma ise Pitney Bowes’un Borderfree Inc. şirketini satın almasıydı. Yine aynı yolu izleyen grup, bu korsanlık ile 841 bin dolar kar elde etti. Adalet Bakanlığı, sızma yoluyla yapılan birkaç korsanlıktan daha bahsetti ancak detaylı bilgi vermekten kaçındı.

Bilgi elde etmenin bu kadar zahmetsiz ve karın da bu denli yüksek oluşu, siber güvenliğin yeteri kadar iyi olmaması ve hackerların oldukça yetenekli oluşu, 2017’de benzer olayların, hatta daha da fazlasının sıklıkla yaşanacağını şimdiden ortaya koyuyor.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...