Dikkat! Oto-start araçlar hacklenip çalınabiliyor

Date:

Gelişen teknoloji bazen güvenlik için çözüm olamayabiliyor

Araçlar, sadece motorlarında değil, yazılım ve işletim sistemlerinde daha da fazla bağımlı hale geldiğinde, hack’lenmeye ve diğer yazılım tabanlı saldırılara karşı korunmasız kalıyor. Bunun en son örneği de Ulusal Sigorta Suçları Bürosu’ndan (NICB) geldi. Kurum, anahtarsız çalışan araçların kilitlerini açan ve motorlarını çalıştırıp, kullanmaya hazır hale getiren yeni bir alet buldu.

Bu yeni gizemli alet hakkında henüz pek bir şey bilinmiyor ancak NICB’nin belirttiğine göre, aletin deniz aşırı bir yerde yaşayan bir güvenlik uzmanından alındığı. Kurum, aletin Avrupa’da kullanıldığına ilişkin raporlar aldığını ve yavaş yavaş Birleşik Devletlere doğru yaklaştığını belirtti. Ancak şu ana kadar, bu aletin araba hırsızlığında kullanıldığına dair herhangi bir polis raporu bulunmuyor.

Amerikan medyasında yayımlanan bir habere göre, alet 2 bileşenden oluşuyor. Sürücü aracını park edip kilitlediğinde, yakında bulunan hırsız aleti elinde tutuyor ve alet ilk kullanıldığında araç kilitlenirken, anahtarlıktan çıkan kilitleme sinyalini güçlendiriyor. Daha sonra sinyal, aracı o sinyalin anahtarlıktan geldiği yönünde kandırdığı ikinci bileşene geçiyor. Böylece anahtarsız çalışan araçlar, sadece açılıp kitlenmekle kalmıyor, aynı zamanda çalıştırılıp sürülebiliyor.

Ulusal Sigorta Suçları Bürosu, resmi olmayan bir deneme yaptı ve bu aleti 35 araç üstünde denedi. Sonuç içler acısıydı. Alet bütün araçları açmakla kalmadı, 18 tanesini çalışır ve sürmeye hazır konuma getirdi. Bu denemelere göre, hacklenmeye elverişli arabalardan bazıları şunlar: 2017 Toyota Camry, 2016 Chevrolet Impala, 2015 Ford Edge ve 2013 Volkswagen Jetta Hybrid.

NICB bu aletin araba üreticilerinin araçlarının ağ güvenliğini test etmek için kullandığı Relay Attack adı verilen bir alet olduğunu düşünüyor.

Kötü haber ise gerçek anlamda böyle bir aletle başa çıkmanın bir yolu olmadığı. İyi haber ise, aletin kolay elde edilemez olması ve henüz Birleşik Devletler’de başarılı şekilde kullanıldığına dair her hangi bir rapor olmaması.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...