Google Translate güncellendi

Date:

Daha detaylı tanımlama

Mountain View’de yerleşik teknoloji devinin Pazartesi günü itibariyle yayınlamaya başladığı 5.8 güncellemesinin bir parçası olarak Google Çeviri uygulaması kolay erişilebilir kelime tanımlamaları, hesap değişimi ve diğer bazı eklemeler dahilinde güncellendi. Google Çeviri’nin son versiyonu biz bu yazıyı yazarken dünya çapında indirilmeye hazır hale gelmiş olmalı.

Google Çeviri’de yeni eklenen hesap değiştirici diğer Google yapımı bir çok ürün ve serviste olduğu gibi özellikte. Uygulamanın hamburger menüsünde erişilebilir olan özellik, beklendiği gibi çalışıyor; hesaplar arasında Google Çeviri içerisinde iken geçiş yapabiliyorsunuz. Her ne kadar Google Çeviri’yi kullanırken sıradan çeviriler yapıyorsanız, hesap değişimini pek kullanmayacak olsanız da, özellikle Phrasebook gibi özellikler, sürekli olarak ikiden fazla dilde çeviri yaptığınız durumlarda farklı hesapların kullanımını faydalı kılabilir.

[irp posts=”6142″ name=”Telefon kameranızı Japonca metne tutun, Google Translate İngilizceye çevirsin”]

Çevirisini yaptığınız kelimeleri ne denli hızlı tanımlamanıza  imkan sağladığını gördüğünüzde, yeni ‘kelime tanımlamaları’ güncellemesinin daha evrensel bir kullanıma kavuştuğunu fark edeceksiniz. Ana ara yüz üzerinde yerleşik bulunan alternatif çeviriler ve eş anlamlı kelimelerin bulunduğu kartın altında  yapılan tanımlamalar, ayrı bir kart içerisinde görülür. Google Çeviri uygulamasının sağladığı tanımlar, kullandığınız ana dilde yazılır. Yani; eğer Türkçe bir kelimeyi İngilizce’ye çeviriyorsanız, uygulama tanımlamayı Türkçe olarak yapacaktır. Özellik göründüğü kadarıyla sadece bireysel kelimelerin tanımı için kullanılabiliyor ve deyim ve sözcük gruplarında uygulanamıyor. Google Çeviri’ye yapılan son ekleme az çok aracın tarayıcı versiyonuna bir süre önce  getirilen ‘Tanımlamalar’ ile benzerlik taşıyor. Son olarak Google Çeviri’nin yeni kararlı yapımı aynı zamanda belirtilmeyen bazı performans değişikliklerini ve geliştirmeleri de içeriyor (Çince’ye atıfta bulunan birkaç bağlantı gibi).

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...