Space X kullanılmış roketi tekrar uçuracak

Date:

Durağan yörüngeye uçuş

Space X’in tarih yazmasına şahitlik edeceğimiz günler oldukça yakın. Özel uzay firması daha önce okyanusta bulunan bir platforma iniş yapmış olan ilk roketinin statik test uçuşunu gerçekleştirdi. Space X roketin uçuş için tamamiyle hazır olduğundan emin olmak istiyor çünkü roketi gönderdiği günden yaklaşık bir yıl sonra (30 Mart) tekrar göndermeye karar vermiş durumda.

Jeff Bezos’nun ‘Blue Origin’ adlı firması halihazırda 2016 yılı başlarında kullanılmış bir roketi tekrar uzaya göndermişti. Fakat Perşembe günkü uçuş başarılı olursa kullanılmış roketle gerçekleştirilecek ilk ‘durağan yörünge uçuşu’ olma özelliği taşıyacak.

Space X’in bu misyon için çok sayıda uçuş gerçekleştirdiğini göz önünde bulundurursak Falcon 9 roketlerinin gerçek anlamda tekrar kullanılabilir olduklarını ispat edeceklerini söyleyebiliriz. NASA ve özel firmaların yüklerini uzaya göndermekten oldukça çok para kazanacak olan firma, uzun zamandır bu teknoloji üzerinde çalışıyor. Space X’in uçuşunda ilk şans sahibi olacak olan Luxemburg’da yerleşik iletişim uyduları firması SES S.A.

Aslında Perşembe günkü uçuş bir adet SES-10 uydusunu durağan yörüngeye yerleştirecek. Böylece Meksika, Karayipler, Merkez Amerika ve Güney Amerika’ya mobil servis, geniş bant hizmeti ve evden-eve yayın hizmetleri sunulmuş olacak.

Daha fazla bilgi alacak olursak konuyla ilgili olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz fakat her zaman olduğu gibi hava koşulları ya da diğer etkenlerden dolayı uçuş tarihinde erteleme söz konusu olabilir. Eğer test uçuşunun teknik detayları hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, NASA Uzay Uçuşu’na göz atabilirsiniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...