Google sanat eserlerine de el attı

Date:

Uzaktan tetkik

Google 2011 yılında klasik parçaların gigapixel boyutundaki resimlerini yüklemeye başladığında sanat alanında keşif yapacak araçlar inşa etmeye başlamıştı. Teknoloji devi geçtiğimiz Temmuz ayında yayınlanan ‘Sanat ve Kültür’ uygulamasına ek olarak Google Haritalar’da kullanıma sunduğu kat planları ve yürüyüş turları hakkında bilgilerle koleksiyonlara derin bir dalış yapmıştı. Arama devi şimdi ise tüm bu çalışmaları bir araya getiriyor. ‘Sokak Görünümü’ uygulamasında meşhur eserlere dipnotlar ekleyerek, müze turlarına çıkan kullanıcılara sanatsal çalışmalarla ilgili içerikler sunuyor.

[irp posts=”11039″ name=”Google Street View ile aktif yanardağları ziyaret edin”]

Videoda da görüleceği üzere yapmanız gereken tek şey Google Haritalar uygulamasına giderek ziyaret edilen kuruluşlar için arama yaparak ilgili kuruma gidin. Kurum içerisinde yer alan eserlerin bazıları üzerinde işaret göreceksiniz. Bu eserlere tıkladığınız zaman daha önce yüklenmiş olan içeriği okuyabilir, daha fazla bilgi için yine aynı içerikte bulunan bağlantılara tıklayabilirsiniz.

Google bu sistem için makine öğrenimi metodunu kullanıyor. Fakat sadece çalışmaya dahil olan müzeler kapsamda. Ki bunlar da dünya çapında yaklaşık 15.000 eseri içeriyor. İnsanların kendi gözleriyle şahit olamayacakları bir çok sanat eserini, gözler önüne getiriyor olması açısından son derece takdire şayan bir hizmet.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...