Audi emisyon skandalı patladı

Date:

Audi emisyon skandalı, Almanya yeni bir hile tespit ettikten sonra patladı

Audi’nin (NSUG.DE) emisyon skandalları, Alman hükümetinin otomobil üreticisini ilk test modelleri ile hile yapmakla suçladıktan sonra, Audi’nin (NSUG.DE) emisyon skandalı tekrar canlandı. İlk kez Audi, ülkesinde böyle bir suçlamaya maruz kaldı.

Volkswagen emisyon skandalı yerini Audi’ye bıraktı

Alman Ulaştırma Bakanlığı, Volkswagen’in (VOWG_p.DE) lüks araçlar bölümünden 2009 ve 2013 yılları arasında üretilen ve yarısı Almanya’da satılan 24.000 A7 ve A8 modelini geri çağırmasını istediğini açıkladı.
Bir bakanlık sözcüsü, VW Genel Sekreteri Matthias Mueller’in Perşembe günü Berlin merkezli bakanlığa çağrıldığını belirtti. VW herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı.

Azot oksitler yasal limitinin iki katını yaymakta

Bakanlık, Euro-5 emisyon standartları adı verilen ve etkilenen Audi modelleri, azot oksitlerin yasal limitinin yaklaşık iki katı yaymaktadır.

Audi’nin en üst düzeydeki A8 salonunun emisyon hileleriyle karıştığı ilk seferdir. VW, donanımlı EA 189 dizel motorunda bulunan emisyon kontrol yazılımının Avrupa yasalarını ihlal etmediğini bugüne kadar söyledi.

VW’nin Amerika’daki emisyon hile skandalından etkilenen 80.000 3.0 litrelik araç arasında Audi A6, A7 ve Q7 modelleri ile Porsche ve VW marka otomobiller yer alıyordu.

Araçlara yazılım güncellemesi yapılacak

Ingolstadt merkezli Audi, 24.000 etkilenen modelin Perşembe günü geç saatlerde geri çağırdığını bildirdi; bunlardan 14.000’i Almanya’da kayıtlı ve yazılım güncellemeleri Temmuz ayında başlayacak. Audi, Almanya’nın KBA motorlu araç otoritesiyle işbirliği yapmaya devam edeceğini belirtti.

Emisyonların dolandırıcılığı ile ilgili olarak Audi’nin karargahı 15 Mart’ta savcılar tarafından baskınlandığında, İcra Kurulu Başkanı Rupert Stadler, skandal soruşturmaların bitmesi ve iş düzelene kadar takipte olacağına söz verdiğini söyledi.

Audi’ye yakın bir kaynak, şanzıman ve motor kontrol üniteleri arasındaki etkileşimdeki sorunların emisyonların aşılmasını sorumlu tuttuğunu söyledi. Kaynak, ayrıntılı olarak düzeltilmeye çalışılmadan önce, KBA’ya bir düzeltme önerisi gönderildiğini açıkladı.

[irp posts=”10921″ name=”Volkswagen’in son arabası görünüşü ile tam bir Audi”]

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...