Güneş enerjisi panellerinde verimlilik rekoru kırıldı

Date:

Japon araştırmacılar güneş enerjisi teknolojisinde sınırları zorluyor

Güneş ışığını enerjiye çevirmek hafife alınmayacak kadar karışık bir iş. Araştırmacılar güneş ışınlarının yüzde 40’ını elektrik enerjisine dönüştürmeyi başardı. Ama tüketiciye yönelik piller henüz bu kadar etkili değil. En azından silikon temelli, tüketicilere göre tasarlanan teknoloji, teoride en iyi ihtimalde enerjinin yüzde 29’unu depolayabilir. Buda yüzde 20’lere ulaşabilen güneş panelleri iyi iş görüyor demek oluyor. Kaneko şirketinin araştırmacılarının yeni geliştirdikleri silikon güneş hücreleri rekor kıran 26.3’lük verimliliğiyle sektörün dikkatini çekmeyi başardı.

Yeni rekor bir öncekinden sadece biraz daha yüksek. Önceki rekor 25.6’ydı buda toplamda 0.7 oranında bir verimlilik anlamına geliyor. Geliştiriciler hangi faktörlerin teknolojiyi limitlediğini araştırdı. Ekip optik kaybı düzeltmenin en iyi yol olduğu kararını verdi ve düşük rezistanslı elektrolitleri hücrelerin arkasına yerleştirerek yakalanabilecek fotonların sayısını olabilecek en yüksek seviyeye çıkarmayı başardı.

[irp posts=”10567″ name=”Tesla’nın güneş enerjisi adasıyla tanışın”]

Bu kadar teknik konuşma kafa karıştırıyor olabilir. Ama buradaki en önemli nokta bu verimliliğe tüketici seviyesindeki ürünlerde kullanılan ham maddelerle ulaşılabildi. Bu da yeni teknolojiyi en kısa sürede pazarda görebileceğimiz anlamına geliyor.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...