Facebook Live ‘Canlı Yayın’ sonunda masaüstüne geliyor

Date:

Sosyal medya devinin canlı yayın uygulaması PC’lere geliyor

Facebook kullanıcıları son bir senedir sosyal medya platformu üzerinden canlı yayın yapabiliyordu. Ama bu sadece Facebook’un mobil versiyonuna ait bir özellikti. Facebook bu özelliği diğer platformlara da taşıma için çalıştığını belirtmişti. Facebook kısa süre önce yaptığı açıklama canlı yayın özelliği Facebook Live’ı masaüstü platformuna getirdiğini duyurdu.

Öyle görünüyor ki Facebook, alandaki büyük isimler Twitch ve YouTube Gaming ile rekabet etmenin peşinde. Masaüstü yayıncıları aynı diğer canlı yayın servislerinde olduğu gibi harici cihazlar ve yayın programları kullanarak canlı yayın yapabilmesi mümkün olacak. Bu da demek oluyor ki canlı Facebook videoları oyun oynama, ekranın üzerindeki grafikler ve resim içerisinde resim gibi özellikleri kullanabilecek ki bunların hepsi Twitch için artık olmazsa olmaz özellikler.

Daha sıradan kullanıcılar için canlı yayın özelliğini kullanarak yayın yapmak telefonda olduğu kadar kolay olacak. Haber Kaynağı sayfasından Canlı Video seçeneğini seçin ve bilgisayarınızın webcaminden canlı yayın yapmaya başlayın.

[irp posts=”11634″ name=”Twitter ‘Canlı Yayın’ için Yapımcı API’si yayınladı”]

Şimdilik Facebook Live’da Twitch kadar özellik bulunmuyor. Ama Facebook’un basit video paylaşma ve yayın yapma özelliği sosyal medya sitesi için ciddi bir avantaj haline gelebilir.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...