İş yaparken eşlik eden holografik Cortana karakteri

Date:

Soyut asistanların en somutu

Microsoft ilk dijital asistanını 2014 yılında ortaya çıkardığında Halo’dan esinlenmiş ve sisteme Master Chief’in yapay zeka arkadaşının adı olan ‘Cortana’ ismini vermişti. Sisteme hevesli bir hayran, bir adım daha ileri giderek kendi holografik Cortana versiyonunu ev kullanımı için tasarlamış.

YouTube’da ‘untitled network’ de yapımını sergileyen Jarem Archer, Cortana’ya gün içerisinde şemsiye gerekecek mi diye soruyor. Halo yapay zekası piramit şekilli cihazda belirerek bir dizi dijital görüntüler oluşturuyor. “Gerekli değil gibi… Hava tahminleri en yüksek 87, en düşük 68 derece güneşli hava olacağını gösteriyor” diyor. Haberini sunduktan sonra da uzaklaşarak gözden kayboluyor.

Archer hareket yakalama ve Unity 3D uygulamasını kullanarak karakterin cihazda hareketini sağlıyor

Archer kendi blog sayfasında yapımıyla ilgili genel bir değerlendirme sunuyor. Yazıda dijital bir asistanın gerçek bir hologram olarak nasıl görüneceğini merak ettiğini belirten Archer, Cortana’nın Windows 10 versiyonunu kullanarak hologramı ‘Unity 3D’ uygulamasında anime ederken hareket yakalama işlemi için bir çift Kinect cihazı kullanıyor. Oturma odasında ileri geri hareketler yapan eşi, hologramın hareketlerini sağlayacak alt yapıyı hazırlıyor.

[irp posts=”12399″ name=”Holografik sanal asistan Hikari, sizi Japonca öğrenmeye sevkedebilir”]

Cihaz aynı zamanda holografik görüntüyü hoparlöre doğru yönlendirmek için yüz takip sistemini kullanıyor. Dış muhafaza ise kendisinin tasarlayıp, 3 boyutlu yazıcı ile bastığı bir şey gibi duruyor. Daha sonra tabana çok yönlü bir mikrofon ve hoparlör yerleştirerek cihazla etkileşim sağlıyor.

Archer Cortana’yı sadece sorular sormak için değil, aynı zamanda otomatik işlevlerin kontrolünü sağlamak ya da evde müzik çalmak için de kullanabileceğini de belirtiyor. Bu özellikleri ise ilerideki videosunda göstereceğini söylüyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...