Snapchat, Ctrl Me Robotics’i satın aldı

Date:

Snapchat’in arkasındaki şirket donanımını geliştirmeye çalışıyor

snapchat ctrl me ile ilgili görsel sonucu
Snapchat’in arkasındaki şirket donanımını geliştirmeye çalışıyor

Snap yakın zamanda merkezi Los Angeles’ta Bir drone şirketi olan Ctrl Me Robotics’i satın alarak bünyesine kattı. Snapchat’in arkasındaki şirket bu yolla donanımını geliştirmeye çalışıyor.

Geçen yılın sonlarına doğru Snap, Buzzfeed’in haberine göre Los Angeles merkezli drone şirketi Crtl Me Robotics’i satın aldı. Son raporlara göre Snapchat ve Spectacles şirketleri kendilerine ait bir drone geliştirme niyetindeler. Bu niyetin arkasında da donanım ve uygulamalarını geliştirme isteği yatıyor.Snapchat, Ctrl Me Robotics'i satın aldı

Snap, kurucusu olan Simon Nielsen’in girişimleriyle şirketin ekipman ve varlıklarının bir kısımınında içinde geçtiği bir anlaşma yaptı. Geçtiğimiz yıl Ctrl Me Robotics’i yaklaşık bir milyon dolar karşılığında satın alarak bünyesine geçirdiği anlaşma gelişim ve arge amaçlı.
Ctrl Me Robotics, 2014 yılında kendilerinin yayınladığı videoya göre, yerel film stüdyolarında kameraları taşıyan dronlar üreten bir şirket olarak nitelendiriyor. Buzzfeed’e göre Ctrl Me Robotics’in kendi dronlarını geliştirebilecek düzeyde bir şirket noktasında olup olmadığı bir muamma…

Snap geçen yıl Ctrl Me Robotics’i satın almadan önce dron pazarını inceliyordu. Gözüne en çok çarpan da kendi ekipmanlarını üreten ve geliştiren Lily Robotics’ti.

snapchat ctrl me ile ilgili görsel sonucu

Geçtiğimiz Eylül ayında Snapchat donanım kısmına geçtiğini ve kendisini Snap adlı bir kamera şirketi olarak yeniden markalaştırdığını açıkladı. Bununla birlikte bu gişimin şirketi kurtariıp kurtarmayacağı da henüz belli değil. Snap Inc. Mart ayında 30 Milyon dolarlık bir halka arz gerçekleştirdi ancak raporlara bakıldığında büyümesinin yavaşlamış olduğu göze çarptı. Bu yılın ilk çeyrağinde kazanmış olduğu gelirin 150 milyon $’lık kısmının yalnızca 8 Milyon doları Spectacles’tan geldi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...