İnsanoğlu Satürn’e bir adım daha yaklaştı

Date:

NASA’dan Satürn’le ilgili önemli gelişme

NASA’nın Cassini uzay sondası hiçbir zarar görmeden Satürn ve halkaları arasına girmeyi başardı. Uzay aracının kara timi 20 saat boyunca uzay sondası iyi miydi yoksa uzay boşluğunun karanlıklarına mı gömüldü merak ettiler. Neyse ki sonda, sabah 02:56’da NASA ile tekrar bağlantı kurdu. 03:01’de ise Satürn’ün atmosferi ile ilgili çok değerli bilgiler göndermeye başladı. Bunların içinde gezegenin işlenmemiş yüzey görüntüleri de vardı.

Uzay sondası Satürn’ün gaz bulutlarının 3.057.753 km üzerine ve en iç halkalardan yaklaşık 300.000 km uzağa, daha önce hiç keşfedilmemiş bir bölgeye kadar uçtu. NASA, bölgedeki halkanın parçacıklarının uzay aracının erken ölümüne sebep olup olmayacağı konusunda %100 emin değildi. Sonda 77,000 mil/saat’e ulaşan hızlarla seyahat edeceğinden, ekip Cassini’nin tabağa benzeyen antenini koruyucu bir kalkan olarak kullanmayı seçti. Bunu yapabilmek için anteni Dünya’nın tersi yönüne çevirmek zorunda kaldılar, böylece uzay sondası 2.414.016 km genişliğindeki açıklıktan çıkana kadar sinyal gönderemedi.

Cassini Proje Müdürü Earl Maize,

“Daha önce hiçbir uzay aracı Satürn’e bu kadar yaklaşamamıştı. Satürn ve halkalarının arasındaki boşlukta ne olduğunu bilmiyorduk. Yalnızca Satürn’ün diğer halkalarıyla olan tecrübemizle tahmin yürütebiliyorduk. Söylemekten mutluluk duyarım ki Cassini bu boşluğu tam planladığımız gibi başarıyla geçti ve diğer tarafa sapasağlam çıktı.”

[irp posts=”7968″ name=”Facebook Apple TV uygulamasının yakında geleceğini doğruladı”]

Cassini 15 Eylül’de Satürn’ün atmosferine gömülmeden önce önümüzdeki birkaç ayda aynı işlemi 21 kez daha gerçekleştirecek. Şu ana kadar gönderdiği bilgiler kesinlikle NASA’ya yardım edecek fakat Cassini’nin görevi hala olabildiğince bilgi toplamak.

 

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...