Einstein’la Facebook Messenger’da sohbet edin

Date:

Dahilerin dünyasına ilk adım

National Geographic Channel, 25 Nisan’da Albert Einstein’ın hayatıyla ilgili ilk yazılı televizyon şovu olan “Genius” u başlatacak. Ancak bundan önce kanal, ünlü bilim adamının bu hafta sonu Washington D.C’de Bilim Yürüyüşü esnasında ortaya çıkmasını planlıyor. Facebook Messenger’daki bir chatbot, kullanıcıların “Albert Einstein” ile metin alışverişinde bulunmasına imkân tanıyarak, onun hayatının ve başarılarının ayrıntılarını keşfetmeyi ve 22 Nisan’da ülkenin başkentinde (ve dünya çapında başka ülkelerde) gerçekleşen ‘Bilim için Yürüyüş’ etkinliği hakkındaki perspektifini anlamayı sağlıyor.

Örnek bir sohbet, sohbet botunun sorulara cevap yazışını, Einstein’ın saçları hakkında şakalar yapmasını ve Einstein’ın bir GIF’ini (bir televizyon şovunda aktör Geoffrey Rush tarafından oynandı) kameraya dönerek dilini çıkarışını paylaşıyor.

Einstein yaşıyor olsaydı, bilim insanlarını olduğu gibi bilim insanı olmayanları da bilime destek için yapılan bir destek gösterisinde toplanmaya davet eden yürüyüşü muhtemelen destekleyecekti. Einstein’ın 1941’de Bilim İlerleme Derneği’ne radyo adresi olarak kaydedilen ve 1954’de “Fikirler ve Görüşler” adlı eserlerinin bir antolojisinde yayınlanan Einstein’ın ünlü “Bilimin Ortak Dili” adlı makalesinde Einstein bilimi, dünyadaki insanların ve ulusların yararı için kritik hedefleri şekillendirmede önemli bir rol oynayan, ‘paylaşılan’ bir dil olarak tanımlıyordu.

National Geographic, ‘Bilim için Yürüyüş’ katılımcıları için “Genius” ten kısa sahneleri izledikten sonra erişebilecekleri ücretsiz bir Wi-Fi ağı ve içerisinde şarj istasyonları bulunan ve yaklaşan bölümlerden gizli bir inceleme sunan “Genius” temalı bir çadır kuruyor.

Facebook Messenger’da Einstein sohbet botu ile bağlantı kurun.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...