Teknolojiye büyük katkılar sağlayan Japonya günlük yaşamı kolaylaştıracak yeni olanaklar için yapay zekasını da kullanarak yeni stratejiler hazırladı.
Kaynaklar tarafında Reuters’e verilen demeçte : Japonya 9 Haziran’da sonuçlandırılacak olan tasarı ile 2020’den itibaren paket teslimi yapabilen dronlar ve 2022 yılına kadar ise sürücüsüz kullanılabilen kamyonların ticarileştirilmesine olanak sağlayarak sektöre yeni bir soluk getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Hükümet ayrıca, Büyük Verilerin ve yapay zekanın sağlıkta teşhis ve tedavi süreçlerinde daha fazla kullanılması için teşvik etmeyi planladığını belirtti.
Kaynaklardan birisi, “Önceliklerin insan ömrünün uzatılması ,ulaşımda devrim yaratılması ,tedarik zincirlerinin modernleştirilmesi ,altyapının iyileştirilmesi ve finansal teknolojinin kullanılması olduğunu belirtti.
Hükümet, bazı firmaları geçici olarak rahatlatmayı planladığı bazı düzenlemeler planlamaktadır. Bu düzenlemelerle şirketler düzenleyici kum havuzu(regulatory sandbox) kullanarak yeni teknolojileri doğrudan test etme ve yüklerinden kurtulma imkanı sağlanmaktadır.
Japonya için dronlara ve özerk araçlara geçiş acil çünkü işgücü şirketleri geri işlemlere başlamaya zorlayacak kadar çarpıcı bir şekilde daraldı.
Japonya’da her iki paketten birinin teslimatını gerçekleştiren ve Japonya’nın bu konuda en büyük şirketi olarak bilinen Yamota iş gücü eksikliği nedeniyle Nisan ayından itibaren teslimat miktarlarını azaltacaklarını ve fiyatlarına zam yapacaklarını açıklayarak müşterilerini şaşırtmıştır.
Japonya, finansal teknolojiyi geleceğin büyümesinin bir kaynağı olarak görüyor ancak, ödeme, borç verme, varlık yönetimi ve yatırım bankacılığı gibi süreçleri dönüştürmek için teknolojiyi etkin bir şekilde kullanmakta olan yurtdışı firmaların şimdiye kadar gerisinde kalmıştırlar.
Reuters tarafından elde edilen ayrı bir belgede, hükümetin Cuma günü açıklayacağı yıllık büyüme stratejisinin, geçen yıl başbakan Shinzo Abe’nin sunduğu gelir dağılımındaki eşitsiz aralığın daraltılması ,çalışma koşullarını iyileştirmesi ve üretkenliği artırılması için getirilen politikaların sürdürüleceğini gösteriyor.
Hükümet, gelir seviyesi düşük ailelere yönelik parasız eğitim almaları hususundaki planlar üzerine çalışacak ancak konuyla ilgili ödenek sağlanması kararı yıl sonuna kadar ertelendi.
Genellikle savunma ile alakalı olmayan strateji belgesi Kuzey Kore’nin füze olayına karşı Japonya’nın ABD ile müttefik bir şekilde etkili bir askeri savunma gerektiriyor.
Kuzey Kore, balistik füze teknolojisini geliştirmek için benzeri görülmemiş bir hızda füze denemeleri yapıyor ve pek çok Japon siyasetçi Japonya ve ABD ordusunun ülkedeki askeri üslerinin potansiyel hedefler olmasından endişe ediyor.
ABD Savunma Bakanlığı verilerine göre Japon’da, yaklaşık 54 bin ABD askeri personeline ev sahipliği yapıyor.