Tasker Beta sürümünün kullanıcı arayüzü nihayet güncellendi!

Date:

Tasker Beta ile UI zorlukları giderilerek yeni güncellemelerin sinyalleri verildi

Eğer bir Tasker kullanıcısıysanız, onun ne kadar güçlü olabileceğini biliyorsunuzdur. Ancak muhtemelen arayüzününde ne kadar insana ilham vermeyen, sönük bir halde olduğunu da biliyorsunuz. Ancak Tasker Beta ile UI zorlukları giderilerek yeni güncellemelerin sinyalleri verildi.
Tasker’ın geliştiricisinin söylediğine göre, beta sürümü uzun zamandır beklenen UI (arayüz) tasarımı getirecek. Ve beta güncellemesinin ardından UI sorunsuz bir biçimde başlatılabilecek. Android’in asıl işi kişiselleştirme ile ilgilidir. Tasker bunu bir adım öteye taşır: Uygulama Android cihazınızın hareket tarzını, Android programlamada detaylı ya da kök bilgi gerektirmeksizin kontrol etmenize imkan sağlar. Bunu yaparken aradaki bağlantıları kullanırsınız. Ekstra bilgiye ya da aksama ihtiyaç duymazsınız. Tasker ile, cihazınız için saat, uygulama, tarih, yer, işaretleme ve benzeri şeyleri temel alarak gerçekleştirilecek belirli görevleri atayabilirsiniz.

 

tasker ile ilgili görsel sonucu
Örneğin,akşam olduğunda telefonunuzun ekran parlaklığı seviyesini otomatik olarak düşürebilirsiniz. Biliyorsunuz ki akıllı cihazların en önemli oranda güç kaybı ekran parlaklığından dolayı gerçekleşir. Ya da bir SD kart takarak galeri uygulamasını direk olarak başlatabilirsiniz. Bunun yanında konum özelliği cihazın ofisinizde olduğunu tespit ettiği anda tüm bildirimleri kapatabilir ya da sessize alabilirsiniz.

tasker ile ilgili görsel sonucu

Tasker yeni başlayan kullanıcıları için ayrı bir kullanım modu sunuyor. Ancak genel UI çok da basit değil: Bazen karmakarışık görünen pek çok özelliği vardır. Google Ice Cream Sandwich dönemine dayanıyor olduğu gerçeği de kullanıcılara malesef yardımcı olmuyor.

Neyse ki, Tasker’in arkasındaki geliştirici Pent, Google Material Design’e dayanan tamamen yenilenmiş bir arayüz getirdi. Kendi arayüzünde bir güncelleme olduğunu bu sayede doğruladı. Daha sonrasında ise güncellemeler ile birlikte kullanıcıların görmek istedikleri ve yapılacak güncellemelerin tam listesini yayınladı. Sonunda beklenen güncelleme beta sürümü ile oldukça yakında görünüyor. Pent, bir Google Gruplar mesajında, güncellemenin beta sürümünü bu hafta yedi renk temasıyla yayınlayacağını açıkladı. Güncellemenin aşağıdaki güncellemeleri içermesi bekleniyor:

İlgili resim

1-Tema değişimi Malzeme Tasarımına (Android 5.0+) geçildi
2-Yaklaşık 900 malzeme tasarımı ikonu, seçilebilir renkler eklendi
3-Prefs / UI / Tema’da (Android 5.0+) Tasker (varsayılan) tema eklendi
4-(Kişiselleştirilebilir) Hızlı Ayarlar (Android 7.1+) ve Uygulama Kısayolları (Android 7.1.1+) için destek

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...