Las Vegas siber güvenliği sağlamak için ‘Yapay Zeka’ kullanıyor

Date:

Karar mekanizması 

Las Vegas’ta yüz binlerce insan yaşıyor. Fakat şehrin bilgi işlem güvenlik ekibi sadece üç çalışan ve bir stajyerden oluşuyor. Bu sebeple Las Vegas bilgi işlem yöneticisi, şehrin veri ve teknoloji alt yapısını güvende tutmak için yapay zekaya bel bağlıyor.

“Beni en çok endişelendiren şeyler, ransomware ve kimlik avı saldırıları’ diyor Vegas’ın CIO’Su Michael Sherwood. “Aslında en basit saldırılardan biri olmalarına rağmen savunma yapmak oldukça güç”. Geceleri rahat uyuyabilmek için küçük ekibine destekçi olarak Darktrace’in sunduğu Yapay Zeka güvenlik çözümlerinden medet umuyor.

Yapay zeka teknoloji sanayi çapında gözde olmaya başladı. Siber güvenliğin de pek bir farkı yok. Kurum güvenliği firmaları, müşterilerinin ağlarında belirecek olası anormallikleri tespit etmek için yapay zeka özelliklerini ürünlerine ekliyorlar. Bu sistemler insan müdahalesi gerektirmiyorlar.

Fakat 2013 yılında kurulan Darktrace yapay zekayı kurulduğundan beri kullandığını söylüyor. “Herkesten 3 daha fazla deneyimliyiz” diyen CEO Nicole Eagan “Bir çok firma makine öğrenimi konusunda mesajlar çekiyorlar. Ben de her zaman şunu soruyorum ‘Bu şey ne iş yapar?’ Bizim kullandığımız yöntem ise, çok daha farklı bir yöntem.”

Bazı firmalar zararlı yazılımları tespit etmeleri için ürünlerine makine öğrenimini öğretirlerken, Eagan kendi ekibinin makine öğreniminin kurum ağlarına ‘benlik duygusu’ verdiğini, ve böylece saldırıları tespit edebildiklerini söylüyor. Eagan bunu enfeksiyonları tespit ederek doğal olarak tepkide bulunan insan bağışıklık sistemine benzetiyor.

Tespit sistemi bir süredir Darktrace’in ürününün bir bölümü haline gelmiş durumda fakat otomatik tepki sistemi yeni bir sistem. Üstelik bu, Sherwood’unki gibi küçük ekipler için hayati önemde bir özellik. Sherwood “Darktrace ile korkulacak bir çok şeyin üstesinden gelebiliyoruz. Sistem bize ne yapılması gerektiğini söylediği için bu kontrolleri anlık olarak gerçekleştirebiliyoruz” diyor.

Darktrace’in nihai hedefi, sistemin insanların onaylarına ihtiyaç kalmadan kendi kararlarını yerine getirebilmesini sağlamak. Yapay zeka kontrolü korkutucu görünebilir fakat Sherwood bu düşünceyi geliştirmeye hevesli.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...