Çocuklar kodlamaya gerek kalmadan robot yapabiliyor

Date:

Oyuncak robotlar

Çocukların oyuncaklarıyla oynadıkları günleri hatırlıyor musunuz? Hala oynayabiliyorlar. Fakat aileler her geçen gün teknolojik bileşenlerle donanmış oyuncaklara daha fazla para yatırır oldular. Bu teknolojik şeyler çocuklarını yazılım geliştiricisi ya da robotik mühendisi olmaları için gelecek vaad ediyor. Geçen ay New York’ta yapılan Uluslar arası Oyuncak Fuarı düzenleyen ‘Oyuncak Sanayi Cemiyeti’ robotik eğitimini 2017 pazarının ana eğilimi olarak tanımladı. Shenzhen’de bulunan girişimci firma ‘Makerblock’ bu ailelere programlanabilir robotlarla ve çocuklara ve gençlere yönelik robot yapım kitleriyle hizmet sunuyor.

Makeblock 140 ülkede müşterileri olduğunu ve ürünlerinin dünya çapında 20 bin farklı okulda eğitmenler tarafından kullanıldıklarını iddia ediyor.

Firmanın en bilinen ürünleri arasında mBot serilerinde programlanabilir Roverlar ve acemilerin bile birleştirebilecekleri oyuncak bir drone da bulunuyor. Örneğin firmanın Müzik Robot Kit’inde bir ksilofon ve motorla çalışan bir tokmak bulunuyor. Eğer başarılı bir şekilde programlanabilirse cihaz belli bir parçayı çalabilir ya da kullanıcılar uzaktaki bir PC klavyesinden müzik çalabilirler.

Makeblock grafik programlama ortamını kullanarak kodla yazmayı oyuna çeviriyor. Yeni başlayanlar robotlarına komut vermek için kod yazıp editlemek zorunda değiller. Yapmaları gereken tek şey oyunun parçalarını bir ekran üzerinde doğru bir sıralama ile yerleştirmek.

Evolution Media China ve Shenzhen Capital Group Makeblock’a yatırım yaptılar. Bu sermaye girişimci firmanın dünya çapında çocuklara yönelik programlamanın temelini öğreten setler ve uygulamalar satan geniş çeşitlilikteki teknoloji oyuncak yapımcılarıyla rekabet etmesine yardımcı olacaktır. LittleBits, SparkFun, ArcBotics, Flybrix ve hatta kutudan programlanabilir robot yapan Wonder Worshop ve Ozobot gibi üreticilerin de olduğu firmalar MakeBlock’ın rakiplerini oluşturuyor.

Makeblock CEO ‘su Jasen Wang paranın ve teknolojinin olmadığı bir köyde büyüdüğünü söylüyor. Bilgisayara ilk kez kolejde hayatının ilerleyen dönemlerinde kodlamayı öğrenirken dokunduğunu söyleyen Wang, teknolojiye olan hevesinin maker hareketine daha çok genç öğrenci getirme dürtüsünü tetiklediğini, bu sebeple de 2011 yılında Makerblock’ı kurmaya başladığını belirtti.

Firma almış olduğu fonları kiralama, yeni ürün geliştirimi, üretim ve uluslar arası büyüme alanlarında kullanmayı tasarlıyor. Diğer şeylerin arasında Amerika’da da bir ofis açmayı düşünüyor. CEO, yatırımcıların gelecek nesil Lego’nun doğuş ihtimalini Makeblock’ta gördüklerini söylüyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...