The Atomo Modüler Elektronik Sistem sanki elektronik LEGO gibi

Date:

Elektronik sistem ile istediğiniz parçayı LEGO gibi takıp çıkarın

Raspberry Pi ve Arduino cihazlarının belki de en büyük problemleri istediğiniz elektronik parçaları nereye takabilme sıkıntısı. Her ne kadar iki cihaz da başarılı bir şekilde çalışıyor olsa da bazen sadece bir board ve internet bağlantısı ile daha eğlenceli şeyler yapmak mümkün olabilir. İşte tam da bu noktada devreye Atomo giriyor.

Atoma Modüler Sistemi’nin geliştirici Janathan Buford. Hong Kong menşeili bir firma ve Arrow Elecronics tarafından sertifika verilmiş. Buford yaptığı açıklamada, “Atomo Aruino’nun yerine gelecek bir cihaz ve Raspberry Pi için bir aksesuar” şeklinde konuştu. Buford bu sistem sayesinde elektonik alanında fazla bilgi sahibi olmadan çok daha kompleks Raspberry Pi projeleri üretilebilmesini hedeflediklerini ifade etti.

Buford, “bütün kontrol cihazlarını HAT bağlayıcısla uyumlu şekilde geliştirdik” dedi. Bu sayede Pi’yi istediğiniz şekilde programlayabileceksiniz ve kontrol cihazlarını da güncellemek mümkün olacak.

Atoma’da birçok elektronik modül bulunuyor. Bunların içerisinde I/O boardları, network geliştirici boardlar ve hatta büyük projeler için güç kaynakları bile var. Mesela aşağıdaki projede dört adet I/O adaptörü ve bir güç kaynağı Raspberry Pi’a bağlanmış. Bu da demek oluyor ki robot teknolojiler hatta hidroponi alanın da bile birçok farklı proje tasarlanabilir.

Modüler kit şu anda $39’dan satışa çıktı ve ilk parti cihazlar Haziran ayında kullanıcılara gönderilecek. Bununla birlikte farklı kit modelleri de olacak ve ihtiyacınıza göre bu kitlerden istediğinizi seçebileceksiniz.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...