Reddit, konum etiketleme özelliğiyle artık daha sosyal.

Date:

Konumunu etiketle ve profilin Reddit’te farkedilsin

Reddit’in sosyal medyada profil tanıtımından bu yana en son gündeme gelişi konum etiketleme özelliğini getirmesiyle gerçekleşti. Reddit, konum etiketleme özelliğiyle artık daha sosyal ve o da Twitter gibi olma yolunda ilerliyor. Konum etiketleme özelliği getiren uygulama sosyal medyayı tam anlamıyla sosyalleşerek kullanmaya başladı. Reddit, kullanıcılarının bulundukları yerlerde konum etiketlemesi yapmalarına imkan sağlıyor. Ayrıca bu özellik Foursquare tarafından da desteklenerek mobil uygulamalarda sorunsuz çalışıyor.

 

Konumunu etiketle ve profilin Reddit’te farkedilsin… Reddit geçtiğimiz günlerde geçte olsa bir takım değişiklikler yapmaya başladı ve bu değişikliklerle artık daha sosyal. Hem de bu değişiklikler ile birlikte daha önce hiç olmadığı kadar diğer sosyal medya uygulamalarına benzemeye başladı. Mart ayında diğer sık kullanılan sosyal medya uygulamalarının aksine Reddit kullanıcılarına farklı bir opsiyon sundu. Buna göre Reddit kullanıcıları kendi kullanıcı profillerinin paylaşımını yapabiliyorlar. Profiller (kullanıcı avaratarı daha ilgi çekici, biyografisi kısa ve hesabı gizli olmayan) Twitter ve Facebook kullanıcılarınınki ile oldukça birbirine benziyor.


Geçtiğimiz Nisan ayında yaptığı açıklamada Reddit, subreddit moderatörlerinin, topluluklarını kişiselleştirmek için bir takım çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ayrıca sosyal medyadaki diğer topluluklardan daha farklı görünmek istediklerini de açıklamasında belirtti. Bu açıklamanın ardından Reddit içerisinde bir takım endişeler oluşmaya başladı. O da yeniden tasarım ve kişiselleştirme işinin moderatörler eliyle gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceğiydi. Ancak Reddit, bu durumun bir kırmızı alarm gerektirmediği, yalnızca bir projelendirmeye ihtiyaç duyduğunu kısa sürede anladı.

Reddit ve Foursquare’nin konum etiketleme konusunda yaptığı işbirliği aynı diğer sosyal medya araçlarınınkini andırıyor. Çünkü Forsquare aynı zamanda Snapchat, Pinterest ve Twitter ile de yer bildirimi yapma yetkilerini paylaşıyor ve bir işbirliği içerisinde. Yani güvenlik ve gizliliklerine çok düşkün olanlar için şunu söyleyebiliriz ki bu uygulamalarla pekte onlardan kaçışınız yok. Ancak gönderilerinizi yayınlarken konum bilgilerinizi kapatırsanız sorun yaşamazsınız.
Reddit’te yine de diğer uygulamalar kadar gizliliğiniz ihlal edilmiyor. Çünkü Reddit’te konuma göre arama yapma özelliği henüz bulunmuyor. Yani yaptığınız etiketleme yalnızca bir yer bildirimi mahiyetinde kalıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...