Tabii kafes kullanılacak olursa
Sürüş esnasında telefonlarımızı bırakmamızı sağlamak için geliştirilen bir çok cihaza rağmen (Basit Bluetooth gözlüklerden mesajları otomatik olarak cevaplandıran uygulamalara kadar) hala direksiyon başındayken bir şeylerle uğraşmaktan kendimizi alamıyoruz. Her ne kadar gözleriniz yola sabitlenmiş olsalar da elleriniz dokunmadan göndereceğiniz sesli komutlar hala tehlikeli şekilde dikkatinizin dağılmasına sebebiyet verebilecek özelliğe sahipler. Yapmanız gereken şey tamamiyle telefonunuzu görmezden gelmektir. Nissan bunu yapmak için en özenli, mühendislik gerektirmeyen bir yol geliştirdi: Sürücü kolluğu içerisine Faraday kafesi koymak.
Michael Faraday’ın 19. Yüzyıldaki iletken bir materyal kafesinin elektromanyetik alanları eşik enerjisini aşmaktan alıkoyacağına dair keşfinden yola çıkan Nissan ‘Signal Shield (Sinyal Kalkanı)’ konseptini oluşturdu. Nissan Juke’un sürücü kolluğuna benzeyen kafes araç içi saklama bölümünü çevreliyor. Telefonunuzu buraya koyduğunuzda şebeke, Bluetooth ve WiFi sinyalleri dışarı çıkamayacak, böylece cihazınız dış dünyadan bütünüyle izole edilecek. Bunun sonucunda da araç, ‘Telefondan arındırılmış bölge’ haline dönüşeek. Fakat Nissan USB kablosu ya da aux kablosuyla müzik dinlemeye devam edebileceğinizi belirtiyor.
Cep telefonunun sebep olduğu dikkat dağılımı oldukça önemli bir sorun fakat Nissan’ın ‘Signal Shield’ konseptinin bu aşamadan öteye geçmemesi ihtimali de var. Zira insanlar dış dünyadan soyutlanmak istemeyecek olurlarsa (ki büyük bir çoğunluğumuz bunu istemeyeceğiz) bir çokları Faraday kafesine telefonlarını koymayacaklardır.