Rahatsız edici videoları YouTube’a yükleyen aile, çocuklarının velayetini kaybetti

Date:

Popüler olma hevesi

Online ortamda yaptıklarınızın gerçek dünyada yıkıcı etkileri olabilir. Bunun son örneği Heather ve Mike Martin örneğinde yaşandı. YouTube kanalında yayınlanan çocuklarının görüntüleri insanların dikkatini çekince, beş çocuklarından ikisinin velayetini kaybettiler.

Washington Post’un bildirdiğine göre Martin’ler çocuklarına yaptıkları vahşi eşek şakalarını kameraya kaydedip, düzenli olarak YouTube kanallarına yükledikten sonra 760.000 takipçiye ulaştılar.

Tanınmış YouTuber Philip DeFranco, Martin’lerin kanallarına bakıp kendi videosuyla konuya dikkat çekince işler Martin’lerin aleyhine işlemeye başladı. Cody ve Emma isimli iki çocuğun biyolojik annesi olan Rose Hall Martin’lerin videolarına yorum bırakmaya başladı ve başka bir YouTuber yasal masrafları karşılamaya yardımcı olmak için ‘GoFundMe’ sayfası açtıktan sonra Hall Cuma günü çocukların ‘geçici acil velayet’ hakkını kazandı. Hall’ün yasal temsilcilik teklifi ise bir başka YouTuber’dan geldi.

YouTube o tarihten bu yana reklamları kanaldan kaldırdı, Martin’ler bir kriz yönetim PR ekibi tuttu ve kanallarındaki tüm videoları kaldırarak özür mesajı yayınladılar. “Bu hafta, ailemizin yaşadığı en kötü haftaydı. Ailevi noktada kötü kararlar verdiğimizin farkına vardık. Tek istediğimiz işleri yoluna koymak.”

“Internete koyduğumuz şeylerin orada olmamaları gerektiği hususunda hemfikiriz” diyen Mike Martin mesajının devamında “Yapmamamız gereken şeyler yaptık” dedi. Çift şu anda aile danışmanlığı aldıklarını söylüyor (“Çünkü buna ihtiyacımız var” diye de belirtiyorlar).
Daha önceki bir videoda ise Martin’ler gösterilen şakaların sahte olduğunu ve çocukların katılım sağlamaktan mutlu olduklarını belirtmişlerdi.

Sorun şu ki bu ailelerin meşhur olmak için çocuklarını suistimal ettikleri ilk vaka değil.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...